28. februar 2020
Caroline Kollenberg Thisted er netop tiltrådt som præst ved Værløse og Hareskov Sogn. På søndag holder hun sine første gudstjenester i Hareskov og Værløse. Klokken 13 er der reception for den nye præst i Værløse Kirke. Foto: Kenn Thomsen.
Caroline Kollenberg Thisted er netop tiltrådt som præst ved Værløse og Hareskov Sogn. På søndag holder hun sine første gudstjenester i Hareskov og Værløse. Klokken 13 er der reception for den nye præst i Værløse Kirke. Foto: Kenn Thomsen.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny præst rækker hånden frem mod de unge voksne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny præst rækker hånden frem mod de unge voksne
Furesø - 16. august 2019 kl. 09:18
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Præsteboligen på Langkær Vænge summer atter af liv. 42-årige Caroline Kollenberg Thisted er flyttet ind sammen med sin familie, som rummer tre store børn. Dagligdagen som præst i Værløse-Hareskov Sogn er begyndt at indfinde sig.

På søndag holder sine første gudstjenester i Hareskov og Værløse og cirka ved 13-tiden er der velkomstreception i Værløse Kirke for den nye præst, som føler sig priviligeret over muligheden.

- I mit sprog er det en art velsignelse. Det er ikke forventeligt at få mulighed for at være præst i Værløse-Hareskov Sogn. Jeg er meget taknemmelig for muligheden, siger Caroline Kollenberg Thisted, som føler sig hjemme i Nordsjælland.

- Jeg er vokset op i Allerød, så jeg forestiller mig, at jeg kender omgangstonen. Men det at lande et nyt sted kræver indsigt og opmærksomhed, lyder det fra Værløses nye præst.

Caroline Kollenberg Thisted er uddannet teolog og blev ordineret som præst i Roskilde Domkirke i 2008. De seneste otte år har hun haft sit virke i Roskilde Stift lige ved Rørvig.

- Jeg ved, at det bliver anderledes. Alene det, at kirkedriften er meget større, gør en forskel. Tempoet er højere.

Med sig tager hun en mission om at komme de voksne i børnefamilierne i møde. For her kan hun virkelig en forskel.

- Jeg er primært optaget af den anfægtelse, som rammer de voksne over 30 år, når livet holder op med at være en leg og man forpligter sig ved at få børn. Når man rammer 40-45 år, sker der virkelig meget. Det er en naturlig udvikling. I den forbindelse skal kirken være leverandør til samtaler, fortæller Caroline Kollenberg Thisted.