6. august 2020
Værløse Golfklubs formand, Kim L. Christensen, er nyvalgt formand for Furesø Idrætsråd. Foto: Mikkel Kjølby
Værløse Golfklubs formand, Kim L. Christensen, er nyvalgt formand for Furesø Idrætsråd. Foto: Mikkel Kjølby
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny formand vil tilføje service til Idrætsrådets kompetencer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny formand vil tilføje service til Idrætsrådets kompetencer
Furesø - 03. juli 2020 kl. 19:24
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I kølvandet på kommunesammenlægningen samledes idrætsforeningerne i Furesø Kommune i Furesø Idrætsråd. Lars Køster Svendsen har siden starten været toneangivende - især i den idrætspolitiske del af arbejdet - men ved den årlige generalforsamling valgte han at trække sig helt ud af bestyrelsesarbejdet.

I hans sted valgtes den 53-årige erhvervsmand Kim l. Christensen som formand for Furesø Idrætsråd. Han kommer med fem års erfaring som formand for en af kommunens største idrætsforeninger, Værløse Golfklub og tre års erfaring fra Furesø Idrætsråd.

- Lars Køster Svendsen har ydet en stor indsats på de to områder, som Furesø Idrætsråd hidtil har prioriteret. At samle idrætsforeninger fra Værløse og Farum i en fælles organisation og at arbejde sammen i forhold til kommunale tiltag, lyder det anerkendende fra Kim L. Christensen.

Den nye formand vil tilføje Furesø Idrætsråd et tredje ben.

- Vi skal fortsat være med og modspillere på godt og ondt i forhold til politikerne. Men der skal også sættes gang i noget mere. Det, vi skal gøre ekstra, er, at yde service i forhold til idrætslivet. Vi skal blive mere synlige i forhold til foreningerne, mener Kim L. Christensen.

En forøget service i forhold til foreningerne kræver ressurser. Dem vil Kim L. Christensen finde flere steder.

- Vi skal bruge Frivilligcentret meget mere. Desuden er vi syv bestyrelsesmedlemmer og to suppleanter i FIR, som alle vil yde en indsats på hver deres felt. Hvor vi tidligere havde mange bestyrelsesmedlemmer, som gerne vil deltage i idrætspolitik, så har vi fået nogle andre kompetencer ind. Bestyrelsens sammensætning skal fremover i højere grad være gearet til at understøtte netværksdelen, forklarer Kim L. Christensen, som også peger på, at FIRs egenkapital på over 100.000 kroner skal i spil i forhold til servicemindede aktiviteter.

- Vi vil tilbyde os i forhold til at komme ud til bestyrelsesmøder og medvirke til at give dem mere substans. Vi vil invitere eksperter indover arbejdet. Det er der økonomisk råderum til, vurderer Kim L. Christensen.

Hans egne erfaringer fra Værløse Golfklub deler han også gerne ud af.

- I Værløse Golfklub har vi 71 frivillige. Det er nogle erfaringer, som jeg gerne vil give videre i FIR. Det skal være ubøvlet at være frivillig. Hvis lyset ikke virker i hallen, eller vandet i bruserne er koldt, skal man vide, hvem man skal ringe til. Den slags behøver ikke at koste de helt store ressurser, siger Kim L. Christensen.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?