23. august 2019
Sådan ser der ud i Frederikshavn KIrke efter Northstars installation af lyd og billedudstyr.
Sådan ser der ud i Frederikshavn KIrke efter Northstars installation af lyd og billedudstyr.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Northstar på spil i Frederikshavn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Northstar på spil i Frederikshavn
Furesø - 14. august 2019 kl. 10:00
Af Redaktionen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med udgangspunkt i en tidligere radiobutik på Farum Hovedgade har NorthStar specialiseret sig i at levere professionelle løsninger. Nu har virksomheden leveret lyd- og billedløsning til nyrenoverede Frederikshavn Kirke

Højt oppe i det nordjyske har Frederikshavn Kirke været lukket i et år, da den skulle totalrenoveres indvendigt. Alt blev fjernet. Selv gulvet og de underliggende installationer blev gravet fri og taget ud. Kirken skulle have nyt varmeanlæg med gulvvarme, og væggene blev afrenset. Foruden ny maling, kalkning, nye bænke og stole i grundplan fik kirken også nyt lys - og en ny lyd- og billedløsning. Til sidstnævnte blev NorthStar valgt som leverandør.

- Det var en spændende udfordring at finde det design, der sikrede den bedst mulige lyd til kirkegængerne. Med 1.160 siddepladser på gulv og pulpitur, er det Danmarks næststørste kirke - målt på antal siddepladser. Udfordringen var at sikre god lyd til alle med færrest mulige højttalere. Med Bose Modeler® software skabte vi en akustisk computermodel af kirken, hvor vi kunne simulere og måle os frem til hvilken skræddersyet lydløsning, vi ville anbefale i forhold til menighedsrådets ønsker, behov og økonomi, fortæller Lennart Funch, direktør for NorthStar.

NorthStar valgte en installation med Bose MA12 højttalere, hvis lyd giver en fremragende taleforståelighed i rum med hårde flader. I grundplan blev der monteret 4 stk. 2-meters højttalersøjler forrest og 2 stk. højttalere - og på pulpituret også 2-meters højttalersøjler i hver side. Foruden nye mikrofonsystemer blev også et helt nyt teleslyngeanlæg installeret, så det opfylder de nyeste krav hertil.

Til kirkens mange aktiviteter var det et stort ønske at få skræddersyet en elegant projektor og lærred løsning, hvor et stort lærred elektronisk kunne hæves fra et skjul i korgulvet ved trappen - og sænkes tilbage efter brug. Svend Jacobsen fra Eduard Troelsgård Rådgivende Ingeniører A/S tegnede konstruktionen til 'lærredsgraven med vipbar gulvplanke'. NorthStar fik konstrueret et 3,4 meter bredt lærred, der kunne hæves og sænkes godt 3 meter. Projektor og lærred løsningen betjenes ved at benytte samme digitale betjeningspanel, der også styrer lydanlægget.

- Vi er meget tilfredse med resultatet, understreger menighedsrådsformand Steen Hviid Mortensen og fortsætter:

- Vi synes, at kirkens renovering er meget vellykket, og at NorthStar har løst opgaven, så Frederikshavn Kirke nu har fået et lydanlæg og en projektor og lærred løsning, der på bedste vis kan håndtere de mange aktiviteter for menigheden. Og så gør det heller ikke noget at installationen er lavet flot og diskret."

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede