12. december 2018
Opbakningen fra familie og venner har fået Neslihan Diksan til at fortsætte sin politiske rejse
Opbakningen fra familie og venner har fået Neslihan Diksan til at fortsætte sin politiske rejse
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Neslihan vil fortsætte sin politiske rejse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Neslihan vil fortsætte sin politiske rejse
Opdateret 15. november 2017 kl. 10:07
Furesø - 15. november 2017 kl. 08:58
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Familien og vennernes opbakning fik Neslihan Diksan til at fortsætte sin politiske rejse efter bruddet med Socialdemokratiet.

Hun kom i byrådet som 25-årig og blev af lokalpressen beskrevet som kronprinsessen i Socialdemokratiet. Indtil oktober måned 2017 var Neslihan Diksan da også en central figur i borgmesterpartiet med plads i økonomiudvalget.

Men så landede en artikel om den dansk-tyrkiske forening UETDs sympatier for det tyrkiske regeringsparti AKP. Fem dage senere meldte Neslihan Diksan sig ud af partiet. Hun ville ikke acceptere partiets ultimative krav om at forlade UETD på baggrund af det, hun beskriver som uholdbare påstande. I stedet etablerede Neslihan Diksan sin egen liste, De Frie Demokrater.

- Jeg er blevet meget rørt over den støtte, jeg har fået - ikke blot fra familie og venner - men sågar fra mine elevers forældre, der også ville tilkendegive deres opbakning. Jeg er blevet kontaktet af borgere fra nær og fjern, som har udtrykt deres fulde støtte, hvorfor jeg nu kæmper for en plads i byrådet - for dem alle, siger Neslihan Diksan, som slet ikke forstår Socialdemokratiets handlinger.

- Jeg kunne ikke længere genkende mig selv i det billede, som blev malet op i forhold til mit eksistensgrundlag i partiet. Jeg indså, at mine demokratiske værdiers berettigelse var i fare for at blive udslettet af noget, som havde til hensigt at stoppe mig og min kamp, siger Neslihan Diksan og fortsætter:

- Og nej, jeg er ikke medlem af det tyrkiske AK-parti og ej heller lobbyist for Erdogan. Jeg er et demokratisk medlem af en dansk-tyrkisk NGO, hvis interesse er at bidrage til det danske samfund i form af bedre integration og brobygning mellem Danmark og Tyrkiet i forhold til vækstfremmende samarbejde. Da loyalitet og gennemsigtighed er en del af mine principper, har dette medlemskab været borgmesteren bekendt i ca. halvandet år - altså fra start. Derfor var jeg komplet uforstående overfor de grundløse beskyldninger, der dukkede op som lyn fra en klar himmel.

For at forstå Neslihan Diksans motivation for at kæmpe videre, skal man kende hendes baggrund. Hendes indtog i politik skete sideløbende med, at hun blev ansat som lærer på Stenvadskolen.

- Som årene i mit erhverv som lærer skred frem, gik det op for mig, at jeg måtte stræbe for mine idealer i forhold til at skabe en bedre folkeskole på politisk niveau. En folkeskole hvor der er tid og ressourcer til at alle elever bliver udfordret på deres eget niveau, og hvor intet barn overlades til sig selv. Her tænkes ikke blot hjælp til de børn, som har behov for at blive inkluderet, men også de stærke elever med behov for flere udfordringer. Inklusion sker ikke ved at placere børn i samme rum, men ved at vi giver dem samme forudsætninger for at lære. Dette var desværre ikke muligt med den nye skolereform, og til trods for min glæde og engagement i skolen, var jeg nødt til at stoppe som lærer. Med de høje klassekvotienter blev det umuligt at nå alle mine elever indenfor udstukne tidsramme og eftersom mine indsigelser imod de ringe forhold ikke ville blive hørt fra klasseværelset, måtte jeg kridte skoene og ud på banen.

Undervejs på sin rejse engagerede Neslihan Diksan sig også i integration, sundhed, kultur og idræt og ældrepolitik.

- Et mandat fra borgerne vil udmunde i, at jeg kan kæmpe videre for, at vi får nye skoledistrikter med korte og sikre veje til skole - herunder skal vi selvfølgelig have klassekvotienterne ned på et acceptabelt niveau. Jeg går også ind for minimumsnormeringer i vores daginstitutioner. Jeg brænder ligeledes for vores kultur- og idrætsliv og vil arbejde for flere senior- og handicapvenlige boliger, slutter Neslihan Diksan.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk