26. maj 2020
Denne 100 meter lange vold ved parkeringspladsen er blandt de nye tiltag for at sikre startbanen mod ulovlig bilkørsel. Dertil kommer store sten og hvide betonklodser. Konsulent i Naturstyrelsen Charlotte Mølgaard opfordrer til, at man ringer til politiet, hvis man opdager ulovlig bil eller motorcykelkørsel i området.
Denne 100 meter lange vold ved parkeringspladsen er blandt de nye tiltag for at sikre startbanen mod ulovlig bilkørsel. Dertil kommer store sten og hvide betonklodser. Konsulent i Naturstyrelsen Charlotte Mølgaard opfordrer til, at man ringer til politiet, hvis man opdager ulovlig bil eller motorcykelkørsel i området.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Naturstyrelsen sætter ind overfor ulovlig bilkørsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Naturstyrelsen sætter ind overfor ulovlig bilkørsel
Furesø - 30. august 2019 kl. 08:49
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Asfalt så langt øjet rækker.
Startbanen på den nedlagte militære Flyvestation Værløse er et fristende syn, hvis man har hang til bilræs. Det er efterhånden blevet et problem. Beboerne i området har i flere tilfælde gjort opmærksom på, at der var ulovlige aktiviteter på startbanen, som er udlagt til rekreative aktiviteter. Bilkørsel er ulovligt i området, som ejes af Naturstyrelsen.

- Det kan ende galt både for dem, der begår ulovligheden og for mange andre, siger Charlotte Mølgaard, konsulent i Naturstyrelsen, og fortsætter.

- Jeg er opmærksom på en håndfuld episoder med ulovlige aktiviteter. Og desværre er det sådan, at når man vil ind på et område som dette, så er det næppe for at køre en stille og rolig tur. Bilkørsel er forbudt i området, fordi det er et rekreativt område, som bruges af cyklister, gående og mange andre. Vi opfordrer folk til at ringe til politiet, hvis de bemærker ulovlige aktiviteter, forklarer Charlotte Mølgaard, som ærgrer sig over et mindretals dårlige opførsel.

- Der er rigtig mange gode brugere herude, og så er der desværre nogle få, som ikke respekterer, at man ikke må køre bil eller motorcykel i området. Det er et stort problem, at de få ødelægger det for de mange, siger Charlotte Mølgaard.

Naturstyrelsen reagerer ved at opføre nye fysiske barrierer.

- Vi gør det, at vi laver fysiske sikringer i de områder, hvor vi er ejer. Vi har desuden et godt samarbejde med ejeren af Sydlejren. Vi kan gøre meget for at forhindre biler i at komme ind, men det er svært at forhindre motorcykler adgang til området, da de kan benytte samme indgange som cyklister, siger Charlotte Mølgaard.

En nyopført vold ved den nye parkeringsplads ved Sandet skal forhindre biler i at komme ned til startbanen. I samme omgang vil den sidste rest af hegnet blive pillet ned, så der bliver adgang til parkeringspladsen.

En række foreninger har tilladelse til at benytte køretøjer i forbindelse med deres aktiviteter i området, men her er der tale om meget langsom kørsel.

Hos Nordsjællands Politi nikker man genkendende til problemet med ulovlig kørsel på flyvestationen og opfordrer alle til at ringe til politiet, hvis de bemærker noget.

- Vi opfordrer alle til at kontakte politiet på telefonnummer 114, hvis de bemærker ulovlig bilkørsel på Flyvestation Værløse. Hvis det er muligt, må man gerne notere registreringsnummeret på bilerne, men kun hvis det ikke bringer ens egen sikkerhed i fare, lyder det fra pressevagten hos Nordsjællands Politi.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?