4. december 2020
Foto: PR/Lindskov Communication
gallery icon

Se billedserie

Foto: Lindskov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nærværskonsulenter fanger stress

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nærværskonsulenter fanger stress
Furesø - 12. september 2020 kl. 18:12

Hvert år ringer mellem 70 og 100 medarbejdere i Furesø Kommune til en særlig nærværskonsulent, som skal medvirke til at reducere stress, inden det fører til overbelastning. De forebyggende samtaler har sparet mange sygemeldinger og skabt en arbejdspladskultur, hvor man løser belastnings-problemerne, før de fører til stress og sygefravær

Kommunerne har i årevis kæmpet med et sygefravær, som er langt højere end på private arbejdspladser. I 2017 var kommunalt ansatte ifølge Beskæftigelsesministeriets tal i gennemsnit sygemeldt 12,8 dage. I private virksomheder var en medarbejder i snit syg i 6,8 dage. Der er med andre ord milliarder at spare i kommunerne, hvis sygefraværet nedbringes.

Furesø kommune er en af de kommuner, som har målrettet indsatsen for at forebygge sygefravær. Pædagoger, SOSU-assistenter, lærere og andre ansatte i Furesø Kommune har siden 2015 haft mulighed for at kontakte nærsværskonsulenterne hos virksomheden Come-Back. Den forebyggende indsats har ført til øget trivsel og mindre gennemtræk af medarbejdere, og det betyder, at den kommunale service bliver bedre.

Come-Back er en beskæftigelses- og sundhedsfaglig virksomhed, der er specialiseret i gribe og hjælpe stressede og sygdomstruede medarbejdere, inden sygemeldingen kommer. De ansatte i Furesø Kommune kan anonymt kontakte Come-Backs nærværskonsulenter, der er uddannede i stresshåndtering, og få en snak om, hvordan de selv kan styre stress og dårlig trivsel væk.

- Ofte handler det om, at den ansatte har for store forventninger til hvad, han eller hun kan overkomme på en arbejdsdag. Herudover har den offentlige sektor været gennem mange omstruktureringer, de senere år, og mange medarbejdere føler, at de ikke kan yde den samme service som tidligere. Det kan give en følelse af utilstrækkelighed og føre til stress, fortæller ledende forebyggelseskonsulent Torsten Balslev.

- Nærværskonsulenten lærer den sygdomstruede medarbejder hvordan, han eller hun får bekymringer og stress til at fylde mindre. Det handler ofte om bedre værktøjer til restitution som eksempelvis søvn, motion og afslapning. Men der er også behov for at arbejde mere personligt med kommunikation, arbejdsidentitet og selvforventninger, dog uden at der bliver tale om en terapeutisk indsats, siger Torsten Balslev.

Furesø vinder på ordningen
De værktøjer, nærværskonsulenten anbefaler, udvælges på baggrund af grundig viden om den enkelte fraværstruede medarbejder. Før første samtale udfylder medarbejderen et spørgeskema, som giver nærværskonsulenten et billede af det hele menneske - både på arbejdet, i fritiden og hjemme.

Og når man måler på det forebyggende arbejde med de fraværstruede medarbejdere i Furesø Kommune, ser det ud til, at Come-Backs metode virker, og at pengene derfor er godt givet ud.

- Siden ordningen begyndte i 2015 er det lykkedes Furesø Kommune at fastholde en pæn placering i landsstatistikken over medarbejdernes sygefravær. Den forebyggende indsats udgør her en vigtig faktor, siger Torsten Balslev og fortsætter:

- Når en medarbejder i kommunen ringer til nærværskonsulenten, fordi han eller hun føler sig presset og slidt, får vedkommende typisk to til tre samtaler, som en tilstrækkelig hjælp til at undgå overbelastning. Til sammenligning vil det typisk kræve fem samtaler med en psykolog gennem den kommunale sundhedsforsikring, hvis først medarbejderen er blevet sygemeldt.

Men det er ikke alene udgiften til sygedagpenge og psykolog, der bliver sparet, fortæller Claus Holm, der er chef for Udvikling og Kommunikation i Furesø Kommune

- Resultatet er, at vi oplever en lavere personaleomsætning og større medarbejdertilfredshed. Det betyder bedre borgerservice, kontinuitet i serviceniveauet og bedre kommunal økonomi. Det handler om større fokus på kerneopgaven, siger Claus Holm.

Han hører også fra de kommunale ledere, at de er tilfredse med samarbejdet med Come-Back.

- Det betyder, at eventuelle problemer med samarbejdet på arbejdspladsen kan blive taget op af Come-Back og bliver gjort til noget, som skal løses i fællesskab. Lederne føler det som en støtte. Samtidig er det tilfredsstillende for medarbejderne, at der sidder en ekstern part med ved bordet, som ikke er en ansat i kommunen, forklarer Claus Holm.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?