19. november 2019
Niels peters - allestedsnærværende og perfektionistisk
Niels peters - allestedsnærværende og perfektionistisk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Musikgigant runder 90 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Musikgigant runder 90 år
Furesø - 16. juni 2019 kl. 18:54
Af Redaktionen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Niels Wolfgang Peters var i mange år en højt respekteret producent og producer for Radiosymfoniorkesteret og Radiokoret. Niels er født i Magdeburg i det, som efter krigens afslutning blev til Østtyskland.

Niels kom til Danmark i 1948 efter Anden verdenskrigs afslutning, og begyndte at studere obo ved konservatoriet i København. Efter uddannelsen fik han ansættelse ved Aalborg Byorkester som oboist, senere desuden som lærer i obospil og solfège ved Konservatoriet. Efterfølgende blev han lærerrådsformand ved Nordjysk Konservatorium, og var i en periode konstitueret direktør samme sted.

Senere fik han stilling som alternerende 1. oboist i Sveriges Radios Symfoniorkester, hvor han spillede under bl.a Sergiu Celibidaches ledelse. Efter et antal år kom han tilbage til Danmark og blev ansat i Radiounderholdningsorkestret som solooboist.

Hans store viden og kompetancer, også i det administrative gebet, gjorde, at han i 1975 blev engageret som producent i den daværende Orkester- og Korafdeling i DR, først for Radiounderholdningsorkestrets koncerter, senere for Radiokoret og endelig for Radiosymfoniorkestret. I dag fylder Niels 90, og kan se tilbage på et langt liv med mange dramatiske hændelser. Bl.a. oplevede han i 1944 i Magdeburg, hvor han gik i skole, de voldsomme bombardementer, der lagde hele den gamle by i ruiner.

Niels Peters liv
For tiden kan man på Den 2. Radio netop høre en række udsendelser, hvor Niels Peters fortæller om sit liv. Niels har arbejdet sammen med et stort antal internationale musiknavne som Sergiu Celibidache, Rafael Kubelik, Yuri Ahronovitch, Sixten Ehrling, Herbert Blomstedt, Kurt Sanderling, Erik Eriksson og mange, mange andre.

Efter pensioneringen i begyndelsen af 1990'erne kastede Niels Peters sig først over planlægningen af koncerter i Schubertselskabet i Roskilde, og derefter arbejdet med, sammen med andre gode kræfter i Furesø Kommune, at etablere Furesø Musikforening, og her har han bl.a. stået for de årlige koncertrejser i ind- og især udland i nu netop 25 år. Den kommende 25. rejse starter netop på onsdag den 19/6 og går mod Dresden.

Gamle arbejdskolleger i DR's Orkesterafdeling husker Niels som den allestedsnærværende, perfektionistiske kollega med totalt check på tingene, parret med en fantastisk overdådig humoristisk sans, og desuden en varm omsorg for alle sine kolleger, både musikere og administrative.

En på alle måder skøn kollega!

grafik køb billede