8. april 2020
Tre musikalske musketerer er klar til at give et nap med for Egnsteatret Undergrunden. Fra venstre: Mogens Christensen, John Høybye og John Frandsen. Foto: Allan Nørregaard
Tre musikalske musketerer er klar til at give et nap med for Egnsteatret Undergrunden. Fra venstre: Mogens Christensen, John Høybye og John Frandsen. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Musikalske musketerer til kamp for Egnsteatret Undergrunden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Musikalske musketerer til kamp for Egnsteatret Undergrunden
Furesø - 25. januar 2020 kl. 08:25
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De tre lokale komponister, John Frandsen, Mogens Christensen og John Høybye, har indgået en musikalsk musketer-ed. De vil gå aktivt ind i arbejdet med at forankre Egnsteatret Undergrunden lokalt.

- Vi støtter Egnsteatret Undergrunden og vil give dem en gave. Vi kan forankre teatret lokalt ved at lave et opsøgende arbejde overfor de lokale folkeskoler. Man kan sagtens få 4. klasser til at lave noget som minder om en operaforestilling eller i hvert fald deres egne spejlning af det. Den her type musik eksisterer ikke i folkeskolens musikundervisning. Vi har på et større plan en forpligtelse til at gøre noget ved det, siger Mogens Christensen.

- Version 3.0 af Egnsteatret Undergrunden bør efter vor mening bringe Undergrunden på bølgelængde med det, man ser i andre kulturinstitutioner - symfoniorkestre, regionalensembler, museer m.m. - nemlig en langt højere grad af opsøgende arbejde og interesseskabelse. Undergrunden kunne lave forpligtende partnerskaber med alle kommunens skoler - ikke kun om forestillinger, men byde lidt ind i skolens fag: musik, drama, billedkunst og danskfaget, forklarer de tre komponister.

Gaven er naturligvis en afløber af den aktuelle debat om, hvorvidt Egnsteatret Undergrunden fortsat skal have kommunalt tilskud. Uden det bortfalder forretningsgrundlaget. I den forbindelse bliver Egnsteatret Undergrunden kaldt for elitært.

- Man håber naturligvis på, at man vil give Undergrunden en chance, siger John Høybye, som suppleres af John Frandsen.

- Der er meget få steder i Danmark, hvor man arbejder med den form for musikteater. Egnsteatret Undergrundens arbejde er et gode for hele landet. Derfor er Staten inden over med refusionsstøtte på 2/3-del af beløbet. Det er trist at få sat det over styr, fortsætter John Frandsen.

Han opfordrer Furesø til at profilere sig på Egnsteatret Undergrundens kulturelle profil.

- Det sker over hele landet, at kommunerne profilerer sig på forskellige ting, som gør dem til unikke kulturelle steder. Furesø har muligheden med Undergrunden, hvis man bliver ved med at prioritere det, siger John Frandsen.

Mogens Christensen ser i yderste konsekvens en anden mulighed for Egnsteatret Undergrunden.

- Der er megen snak om, at FC Nordsjælland vil flytte til Hillerød. Nu har Hillerød fået et nyt spillested. Hvis Furesø ikke vil prioritere Egnsteatret Undergrunden, kunne det flytte til Hillerød, siger Mogens Christensen.