21. juli 2019
Idyllisk ser det ud, men Fiskebækbroen sender enorme mængder støj ind over Farum og Værløse. Det bliver kun værre med en udvidelse af Hillerød Motorvejen, som vil sende endnu flere biler henover broens fuger og ujævnheder. Foto: Allan Nørregaard
Idyllisk ser det ud, men Fiskebækbroen sender enorme mængder støj ind over Farum og Værløse. Det bliver kun værre med en udvidelse af Hillerød Motorvejen, som vil sende endnu flere biler henover broens fuger og ujævnheder. Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Motorvejsudvidelse deler vandene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Motorvejsudvidelse deler vandene
Furesø - 14. marts 2019 kl. 10:05
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Regeringen og Dansk Folkepartis pressemøde onsdag formiddag blev fulgt nøje af politikerne i Furesø Kommune.

Ganske som forventet indeholder det nye forlig midler til en udvidelse af Hillerød Motorvejen. men også en udvidelse af Ring 4 ved Hareskovby. Det er udvidelser, som vil få konsekvenser for borgerne i Furesø Kommune i form af endnu mere støj.

Borgmester Ole Bondo Christensen (S) undrer sig over timingen.

- Vi sidder netop nu og er ved at lægge sidste hånd på et høringssvar til regeringen på en revision af Fingerplanen. Her lægger vi fra Furesøs side meget vægt på at dæmpe trafikstøj og trængsel. Det virker ærlig talt arrogant, at regeringen ikke har afventet sin egen høringsfrist, før den præsenterer sit trafikudspil, der jo vil påvirke hovedstadsområdet markant. I vores øjne er det helt utilfredsstillende, at man vil afsætte op mod 2 mia. kr. til vejanlæg, der giver øget biltrafik gennem Furesø uden samtidig at prioritere en indsats mod den øgede trafikstøj og uden samtidig at investere i bedre kollektiv transport, som ville kunne flytte noget af trafikken fra biler til bus og tog. Vi har brug for bæredygtige og fremtidssikrede transportløsninger, der også tager hensyn til miljø og klima. Det tager regeringens udspil slet ikke højde for, lyder det fra Ole Bondo Christensen (S).

Han savner investeringer i andet end privatbilisme.

- Et udspil til så mange milliarder burde fokusere på andet end blot privatbilismen i et område som Nordsjælland. Hvor er investeringerne i den kollektive trafik som BRT-anlæg (Bus Rapid Transit) motorvejsbusser og såkaldte "park and ride" anlæg, hvor vi kan stille bilen og tage kollektiv trafik eller cyklen resten af vejen, lyder det fra borgmesteren.

Viceborgmester Lars Carstensen (K) er godt tilfreds, men ser gerne investeringerne i bekæmpelse af trafikstøj.

- Det er med stor glæde at jeg kan konstatere, at Nordsjælland for første gang i mange år er blevet prioriteret, når det gælder overordnede trafikinvesteringer i Danmark. Der lappes nu på de værste huller i infrastrukturen, herunder forlængelsen af Hillerødmotorvejen og Frederikssundmotorvejen. Det vil være til glæde for de tusinder og atter tusinder af bilister, som hver dag spilder tid, når de skal til og fra arbejde. Jeg synes at vi skal glæde os over, at der er udsigt til at problemerne nærmer sig en løsning med udspillet. Jeg mener, at vi fra Furesø Kommunes side bør fortsætte med at arbejde positivt for, at der kobles støjdæmpende foranstaltninger på Hillerødmotorvejen gennem Furesø. Det er ikke for sent, og hvis vi melder os positivt ind, vil vi have en større chance for at vores ønsker bliver prioriteret, siger Lars Carstensen.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede