28. februar 2020
Ja, det er lidt småkoldt på badebroen ved Søndersø, men det er livgivende med vinterbadning. Nina Bonnén Mourier har oprettet begivenheden »morgendyp i Søndersø«. Det finder sted hver søndag klokken 9. Foto: Allan Nørregaard
Ja, det er lidt småkoldt på badebroen ved Søndersø, men det er livgivende med vinterbadning. Nina Bonnén Mourier har oprettet begivenheden »morgendyp i Søndersø«. Det finder sted hver søndag klokken 9. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Morgendyp i vinterkolde Søndersø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Morgendyp i vinterkolde Søndersø
Furesø - 24. januar 2020 kl. 06:31
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Mikkel Kjølby
Nytårsdag samlede Nina sine venner til det traditionsrige dyp i Søndersø og champagnesmagning på badebroen på netop denne dag.

Hun lagde et billede ud på Facebook, og så fik hun ellers en del henvendelser om, at der manglede netop sådan en aktivitet. Nina reagerede ved at oprette en begivenhed på Facebook i sin profil »Natur på tur«.

Den første søndag dukkede der fire damer op. Ugen efter var der to gengangere og to nye deltagere. Nu er begivenheden oprettet hver søndag klokken 9 resten af vinteren. Man kan bare dukke op, hvis man vil være med.

- Vi hopper i vandet og drikker en kop kaffe. Tanken er, at det er et fællesskab for folk, som gerne vil vinterbade. Det er nemlig vigtigt, at man ikke hopper i vandet alene, når det er koldt. Der skal være en makker, hvis man skulle få et ildebefindende i det kolde vand, siger Nina Bonnén Mourier.

Nina tænkte videre og pludselig slog det hende, at det kunne være fantastisk med en sauna ved søbredden.

- Jeg lagde et opslag ud på den lokale Facebook-gruppe, og der var stort set kun positive kommentarer. Siden har to damer kontaktet mig og fortalt, at grundejerforeningen ejer et stykke jord helt ned til søen, så det kan faktisk lade sig gøre, hvis man får grundejerforeningen med, fortæller Nina Bonnén Mourier, som ikke er kommet længere med tanken.

Droppede kontoret
Nina Bonnén Mourier har taget et stort valg. Hun er uddannet i statskundskab og kommunikation. I 15 år arbejdede hun med sundhedsfremme og forebyggelse. Men så en dag.

- Jeg er træt af at sidde bag et skrivebord, siger hun med fast stemmeføring.

I stedet har hun taget en uddannelse som naturformidler og friluftsinstruktør. Nina har fået arbejde som pædagogmedhjælper og naturformidler i en børnehave. I fritiden pusler hun videre med sine planer for naturformidling.

- I juleferien arrangerede jeg et refleksjagt i mørket på flyvestationen. Jeg hængte reflekser op og inviterede hele Værløse med på ruten. Sådan noget kunne jeg godt tænke mig at lave mere af, siger Nina Bonnèn Mourier og snakker videre om sanketure, træture og meget mere.

- Men altså: Jeg har to små børn. Vi må se, hvor meget det bliver til, lyder det med et smil.