22. juli 2019
Henning Hansen og de andre medlemmer af Farum Modeljernbaneklub af 1976 kan se frem til en udvidelse af banen med 30 meter spor. Foto: Kim Rasmussen
Henning Hansen og de andre medlemmer af Farum Modeljernbaneklub af 1976 kan se frem til en udvidelse af banen med 30 meter spor. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Modeljernbane bliver længere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Modeljernbane bliver længere
Furesø - 15. marts 2019 kl. 10:30
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nede i kælderen under Farum Kulturhus har en gruppe mænd bygget på en modeljernbane af Slangerupbanen og Kystbanen. 160 meter måler Farum Modeljernbaneklub af 1976s bane. Men snart bliver den endnu større.

Klubben får i den nærmeste fremtid råderet over et nabolokale på 85 kvadratmeter.

- Bibliotekets personale er i gang med at rydde lokalet, men regner ikke med, at vi får adgang til det før efter sommerferien, fortæller klubbens formand Henning Hansen. Den 160 meter lange modeljernbane spreder sig i forvejen over to rum og en mellemgang.

Nu skal der nedsættes et lokaleudvalg, som skal komme med et forslag til udvidelsen, men blev bliver formentlig modellen af Kystbanen, som skal svinge ind i det nye lokale.

- Modellen af Slangerupbanen fungerer godt, som den er, men ved at lade Kystbanen svinge ind i det nye område kunne der blive bedre plads mellem modullerne, og der kommer nok også et par ekstra stationer på. I alt bliver der 30 meter mere med spor, så vi kommer op på 190 meter, forklarer Henning Hansen.

Udvidelsen giver også mulighed for at etablere et såkaldt velfærdsrum for klubbens medlemmer, som mødes hver tirsdag til byggeaftener. Lige for tiden arbejdes der på en model af Farum Kirke og Danske Bank i Slangerup.

- Vi er heldigvis blevet lidt flere medlemmer, men der er altid plads til flere, siger Henning Hansen.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede