18. oktober 2019
Shelter 331 skal fremover være klubhus for Elektroflyveklubben af 1987 med egen landingsbane i græsset bag shelteret. Instruktør Peter Colding (tv.) næstformand Jens Arnt (I midten) og formand Carsten Danielsen (th.) glæder sig til at flytte ind.  Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Shelter 331 skal fremover være klubhus for Elektroflyveklubben af 1987 med egen landingsbane i græsset bag shelteret. Instruktør Peter Colding (tv.) næstformand Jens Arnt (I midten) og formand Carsten Danielsen (th.) glæder sig til at flytte ind. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Modelfly indtager flyvestationen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Modelfly indtager flyvestationen
Opdateret 30. maj 2019 kl. 08:28
Furesø - 24. maj 2019 kl. 07:38
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I en ikke alt for fjern fortid huserede F16-jagerfly side om side med redningshelikoptere og Hercules-transportfly på Flyvestation Værløse, som lukkede ned som operativ base i 2004.

Nu vender flyene tilbage. Ganske vist i et noget andet målestoksforhold. Ude for enden af landingsbanen har Elektro Flyveklubben af 1987 lejet et F16-shelter af Naturstyrelsen, og laver en landingsbane på 100 gange 100 meter i græsset mellem det kommende klubhus og landingsbanen.

- I starten var det bare en sjov ide, erindrer klubbens formand Carsten Danielsen. Klubben, som har godt 130 medlemmer, flyver i dag fra et klubhus ved Kildedal Station, men hvad kunne være mere naturligt end at flytte ind på flyvestationen?

- Kongstanken var at flytte i et F16-shelter. Vi skrev til borgmesteren for snart syv år siden, og har siden mødt velvilje fra kommunens side. De har blandt andet været herude for at lave lydmålinger, fortæller Carsten Danielsen.

For ganske vist flyver klubben udelukkende med støjsvage elektriske modelfly, men ikke desto mindre krævede deres aktiviteter en såkaldt landzonetilladelse. Den blev påklaget til Planklagenævnet og så gik der ellers en rum tid, før det stod klart, at Shelter 331 ville blive klubbens nye klubhus.

- Vi har ikke noget at udsætte på nogen. Vi føler os godt behandlet. Det har bare taget lang tid, siger formanden.

En entreprenør er allerede så småt igang med at anlægge landingsbanen, som bliver med tætklippet græs. Inde i shelteret på 500 kvadratmeter er det planen, at bygge et klubhus.

- Det ville koste en formue at varme hele shelteret op. Vi bygger et klubhus på 120-130 kvadratmeter af isolerede skillevægge og sætter varmepumpe op. Der skal være høvlebænk, malerkabine og meget andet i klubhuset, forklarer Carsten Danielsen.

Alle er velkomne
Elektro Flyveklubben af 1987 mødes i dag en dag om ugen i kælderen hos et klubmedlem. Selve flyvningen foregår i weekenderne og hovedsageligt i sommerhalvåret, idet flyene - som er fra otte til en meter lange - er følsomme overfor vind og vejr.

- Vi har et ekstremt godt socialt klubmiljø. Der er ofte mange mennesker i klubhuset, når vi flyver i weekenderne. Ved de store arrangementer tænder vi op i grillen og tager koner og kærester med, fortæller næstformand Jens Arnt.

Det er så også de eneste gange, der er kvinder i klubben. De er sådan set meget velkomne som medlemmer, men det er i bund og grund en drengerøvshobby.

- Det skønne ved denne hobby er, at man nørde på alle mulige måder, lyder det med et smil fra Jens Arnt.

Nye medlemmer er hjerteligt velkomne. Man kan købe et startsæt for cirka 3000 kroner, men lad være med det, før man har været til prøvetræning.

- Man kan bare komme ned og prøve. Så kan man aftale et par timer med en instruktør. Ligesom med en kørelærer er der maskiner, hvor der er to styresæt. Når man har bestået såvel den teoretiske som praktiske prøve, kan man flyve selv, forklarer instruktør Peter Colding.

Men det er en hobby, som griber om sig. Det er ikke unormalt at have 30-40 fly.

- Jeg har 30 modelfly, og jeg er endda ikke en af dem med rigtig mange. Men sådan er det jo. Når man har fløjet i nogle år, har man en masse liggende i kælderen, forklarer Jens Arnt.

Det nye klubhus i Shelter 331 ser klubben som en mulighed for at blive en del af noget større.

- I sin tid havde Flyvestation Værløse sin egen modelflyveklub ved navn Den Røde Baron. Den eksisterer stadig og bliver en del af vores klub. Det er fantastisk at have historien med. Vi vil meget gerne være en del af området og få det til at blomstre. Vi har tidligere holdt sommerferieaktiviteter for børn i Ballerup Kommune. Det vil vi gerne i gang med igen, og vi kommer også gerne ud på skolerne og holder et oplæg, fortæller Carsten Danielsen.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede