18. september 2019
Sådan en tingest kunne beboerne ved Hestetangsdalen ikke tænke sig som nabo. Nu står det klart, at mobilmasten ikke opføres der.
Sådan en tingest kunne beboerne ved Hestetangsdalen ikke tænke sig som nabo. Nu står det klart, at mobilmasten ikke opføres der.
Foto: Uffe Weng
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mobilmast skudt ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mobilmast skudt ned
Furesø - 09. januar 2019 kl. 08:46
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Størstedelen af beboerne omkring det fredede område ved Hestetangsdalen i udkanten af Farum reagerede voldsomt, da det kom frem, at landinspektørfirmaet LE 34 havde søgt om tilladelse til at opføre en 30 meter høj mobilmast indenfor det fredede område.

Furesø Kommune sendte sagen til naboorientering, men tilbagemeldingerne var så entydigt imod placeringen, at der lige inden jul kom en pressemeddelelse om, at forvaltningen ville afsøge muligheden for en alternativ placering.

Alun Biggart, som er nabo til den foreslåede placering, var glad for den melding, men noterede, at kommunen ikke ville melde klart ud om, hvorvidt den foreslåede placering var endegyldigt droppet.

Frederiksborg Amts Avis har i flere omgange spurgt ind til sagen. Tirsdag morgen kom så et klart svar fra Udvalgsformand Lene Munch-Petersen.

- Jeg kan bekræfte, at placering af masten det ansøgte sted i Hestetangsdalen ikke kommer til at ske, og det har i øvrigt ikke været et politisk ønske, at det skulle ske, skriver Lene Munch-Petersen i en mail til Frederiksborg Amts Avis.

Lene Munch-Petersen oplyser, at forvaltningen er i gang med at undersøge alternative placeringer i Farum Vest af mobilmast i forhold til behov for dækning, æstetiske og naturmæssige hensyn.

- Det er vi rigtig glade for. Politikerne har gjort det godt og har lyttet til beboerne i Farum Vest, som tydeligt har sagt, at de ikke vil have en grim mobilmast i det fredede område, siger Alun Biggart.

Beboerne har sendt to forslag til placeringen af mobilmast til Furesø Kommune.

- Vi har opfordret kommunen til at kigge på den eksisterende mobilmast i Farum Park og på den store skorsten imellem Farum Park og Genbrugsstationen, lyder det fra Alun Biggart.

Dermed er det planlagte besigtigelsesmøde med Fredningsnævnet den 18. januar aflyst.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede