13. april 2021
Modelfoto: Jens Berg Thomsen
Modelfoto: Jens Berg Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mindeord om Henning Østerbye: Tankerne går til familien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mindeord om Henning Østerbye: Tankerne går til familien
Furesø - 04. marts 2021 kl. 14:35
Af Karin Beyer, formand for Boligselskabet Farumsødal

Mindeord Midt i februar fik Boligselskabet Farumsødal meddelelsen om at Henning Løve Østerbye var afgået ved døden. Det var ikke helt uventet, men stemte os alligevel med vemod.

Henning har været et værdsat medlem af Farumsødals bestyrelse i cirka 15 år og formand for afdelingsbestyrelsen i Fredtoftepark i endnu længere tid. Selv om han på det seneste var generet af sygdom havde vi glæden af at samarbejde med ham helt frem til september 2020. I perioden 2008 - 2013 var han en venlig og meget effektiv formand for Farumsødal, hvor han havde gavn af sine tidligere erfaringer fra det private erhvervsliv.

Selv om han i stigende grad var hæmmet af nedsat hørelse, bevarede han en sjælden evne til at have overblik over diskussionerne og til at vurdere komplicerede emner i et perspektiv der rakte ud over snævre "her og nu" interesser for enkelte afdelinger. Henning var en venlig og positiv person, der altid spredte god stemning i mødelokalet. Dertil kommer at han havde god sans for vurdering af mennesker og deres kompetencer, samt forståelse for organisationer.

Jeg har personligt kendt og med stor glæde arbejdet tæt sammen med Henning Østerbye i al den tid han var aktiv i det beboerdemokratiske arbejde, men han havde også andre interesser. Hvis jeg ringede til ham, skete det ofte at hans tålmodige hustru, Astrid, måtte melde, at han var nede i fælleslokalet i Fredtofteparken for at spille billard. Dette spil dyrkede han også på et lidt højere niveau, gennem Værløse Billardklub hvor han var aktiv i mange år og også formand i en årrække.

Det arbejdsmæssige og personlige savn er stort. Aldrig mere skal man møde Henning og Astrid hånd i hånd på vandring langs Farum Sø eller støde ind i dem ved en udeservering i Farum Hovedgade, hvor man straks blev inviteret til at slutte sig til og nyde et glas og en snak.

Tankerne går nu til børn og børnebørn og ikke mindst til hustruen, Astrid, som har mistet en vigtig støtte i sit liv.

Æret være Hennings minde.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?