18. oktober 2019
Talentet har altid været der, men Mikkel Haagh har trænet flittigt for at komme til OL. Foto: A. Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Talentet har altid været der, men Mikkel Haagh har trænet flittigt for at komme til OL. Foto: A. Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mikkel skal til Matematik-OL

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mikkel skal til Matematik-OL
Furesø - 06. juli 2019 kl. 09:18
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Atletikstadion er skiftet ud med et klasseværelse. Den årelange fysiske træning erstattet af lige så intense studier. Og det nørdede fokus på tekniske detaljer i sporten er byttet ud med en dedikation til ligninger, geometri og alskens matematiske begreber.

I sommeren 2020 tager de bedste danske atleter til OL I Tokyo, men allerede denne sommer tager seks usædvanligt kvikke danske teenagere til Bath i England for at vise deres evner frem ved Matematik-OL.

Konkurrencen er for gymnasieelever, men blandt de danske deltagere finder man 16-årige Mikkel Haagh, som netop har afsluttet sin 9. klasses eksamen ved Marie Kruses Skole.

- Jeg har altid haft let ved matematik, men da jeg skiftede skole i 6. klasse, begyndte jeg for alvor at udvikle mig. I 7. klasse fik jeg tilbud om at komme med på talentcamp og fik ekstra undervisning, fortæller Mikkel Haagh.

Kruses Gymnasium har de seneste år haft held til at udvikle et miljø for matematiktalenter. Det startede med Alex Villaro Kruger, som netop har afsluttet 3G og skal studere matematik på et universitet i Skt. Petersburg.

- Jeg begyndte at snakke med Alex, og han gav mig en masse opgaver, så jeg kunne blive god. Det har hjulpet mig meget, fortæller Mikkel Haagh.

I 8. klasse var han for første gang med i den landsdækkende Georg Mohr-konkurrence. Mikkel blev udtaget til den afsluttende camp for 15 elever, men blev ikke udtaget til landsholdet.

I år lykkedes det ham så at klemme sig igennem nåleøjet. Han skal til Bath sammen med Alex Villaro Kruger og Jingdan Hua. Kruse har dermed halvdelen af det danske hold.

- Det er fantastisk, at vi alle tre skal afsted. Det bliver fedt at møde elever fra hele verden, som også interesserer sig for matematik, siger Mikkel Haagh.

Konkurrencen beyder på to dage med opgaver, derefter et par dage med sightseeing og hygge, inden resultaterne offentliggøres.

- Jeg kan håbe på at få en masse erfaring og med tiden klare mig bedre. For mig handler det meget om oplevelsen.

For Mikkel Haagh byder matematik på udfordringer.

- Det handler om at se logisk på opgaverne og finde ud af, hvad man skal kigge efter for at løse opgaverne, siger Mikkel, som har lysten og viljen til at træne meget.

- Jeg kunne aldrig være kommet så langt uden at træne meget. Men der har altid været et talent, vurderer Mikkel Haagh, som efter sommerferien starter i 1G på Kruses Gymnasium. Naturligvis på linjen med matematik og fysik.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede