24. januar 2019
Mia Fallentin (th.) afløser Emma Bønnelykke (tv.) som formand for DSU Nordsjælland.
Mia Fallentin (th.) afløser Emma Bønnelykke (tv.) som formand for DSU Nordsjælland.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mia Fallentin på DSU-toppost

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mia Fallentin på DSU-toppost
Furesø - 13. februar 2018 kl. 11:34
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

19-årige Mia Fallentin fra Hareskovby er ny formand for DSU Nordsjælland.

Der er grøde i den lokale ungdomsafdeling af Socialdemokratiet. Ikke mindst fordi den tidligere formand Muhammed Bektas blev valgt til Furesø Byråd med 500 personlige stemmer. Nu er der også kommet et klap på skulderen til folkene bag hans flotte kampagne. 19-årige Mia Fallentin fra Hareskovby er blevet valgt til formand for DSU Nordsjælland og tager kampfællen Emil Hellebæk fra Farum med ind i bestyrelsen.

- Distriktsformandens rolle er at understøtte afdelingerne bedst muligt samt at være ansigtet udadtil og indadtil, forklarer Mia Fallentin.

Mia Fallentin har altid været aktiv i elevrådet og meldte sig derfor til Furesø Ungeråd, da det blev startet op.

- Alle mine venner var med i DSU Furesø, så det føltes naturligt at gå med. Men jeg har altid været politisk interesseret og vidste tidligt, at jeg var »rød«, fortæller Mia Fallentin.

Efter syv måneder i DSU Furesø blev hun valgt til formand, og var dermed den naturlige hjælper for Muhammed Bektas, da han målrettet gik efter en plads i byrådet.

- Det var logisk, at Muhammed skulle i byrådet. Jeg er nok mere til det organisatoriske arbejde, konstaterer Mia Fallentin.

For en måned siden var det så skiftedag, da Mia stoppede og Mehmet Yilmaz blev valgt til ny formand for lokalafdelingen, som har cirka 25 medlemmer.

Mia stillede istedet op til valg som suppleant til bestyrelsen for DSU Nordsjælland. Det valg vandt hun, og beslutningen var ikke vanskelig, da Emma Bønnelykke valgte at stoppe som formand.

- Jeg vil meget gerne engagere mig mere i det, siger Mia Fallentin, som går i 3.G på Borupgaard Gymnasium. Hun planlægger et sabbatår, men herefter vil hun helst læse Statskundskab på Universitet. Det er kendt som en politikeruddannelse, men Mia har andre planer.

- Jeg skal ikke være folketingspolitiker. Jeg vil heller arbejde bag kulisserne som kampagneleder og rådgiver, lyder det fra Mia Fallentin.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk