27. maj 2020
Jesper Theilgaard har taget al sin erfaring og viden og smeltet det sammen til et bud på klimaets tilstand.
Jesper Theilgaard har taget al sin erfaring og viden og smeltet det sammen til et bud på klimaets tilstand.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Meteorolog giver sit bud på klimaets tilstand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Meteorolog giver sit bud på klimaets tilstand
Furesø - 19. september 2019 kl. 16:58
Af Redaktionen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er gået op for de fleste, at vejret har ændret sig voldsomt over hele kloden. Selv i Danmark. Det mærker vi også i Furesø Kommune. Vejret opfører sig ikke længere, som det gjorde engang. Det vidner ikke mindst de seneste års talrige lokale oversvømmelser om. Varsler om skybrud er ikke længere usædvanlige, men er nu nærmest blevet hverdag i sommerhalvåret.

Fra udlandet hører vi om voldsom tørke, oversvømmelser og en natur under stærkt. pres. Der er mange myter om klimaet, og der er mange forskellige opfattelser af, hvad klimaændring og global opvarmning er. Det gælder både den videnskabelige baggrund, konsekvenserne og de nødvendige tiltag for at imødegå dem.

- Med Jesper Theilgaards baggrund som meteorolog gennem mere end 40 år, ser han det nu som en væsentlig opgave at formidle viden om de klimaændringer, der er i gang i øjeblikket, siger næstformand i Miljørådet, Charlotte Søllner Hernø.

- Jesper Theilgaard vil give et letforståeligt indblik i den komplicerede debat om klimaets tilstand. Han kommer naturligvis også ind på det succesfulde klimamøde i Paris i november 2015, hvor verden samlede sig i kampen mod de risici, som den globale opvarmning giver. Men Parisaftalen er ikke god nok til at løse problemet, så hvad gør verden for at forbedre den? Og kan vi hver især selv gøre noget, lyder det fra Charlotte Søllner Hernø.

Efter en kort pause, hvor man kan nyde friskpresset æblesaft fra Solgården i Bregnerød, skal der vælges tre medlemmer og tre stedfortrædere til Miljørådet. Læs mere om Miljørådet: www.furesoe.dk/miljoeraadet. Alle er velkomne.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?