29. maj 2020
En overvældet Torben Bo Toft Christensen med de synlige beviser på succesen ved de åbne svensker mesterskaber i madhåndværk.
gallery icon

Se billedserie

En overvældet Torben Bo Toft Christensen med de synlige beviser på succesen ved de åbne svensker mesterskaber i madhåndværk.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Medaljeregn over Rokkedyssegaard

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Medaljeregn over Rokkedyssegaard
Furesø - 21. oktober 2019 kl. 13:33
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det var som at bestå en eksamen, lyder det beskedent fra Torben Bo Toft Christensen fra den lokale bærgård, Rokkedyssegaard på Lejrvej i Kirke Værløse.

For han tog den lange tur til Höjbo nord for Stockholm med tre produkter og fik en medalje for alle tre ved de åbne svenske mesterskaber i madhåndværk. Sådan et mesterskab findes der kun i Sverige, hvor alle de mindre producenter samles en gang om året, for at kåre toppen af poppen. Præcis som i en sportskonkurrence uddeles der guld, sølv og bronze til de tre bedste i hver kategorier

- Det er helt unikt i norden med det her mesterskab. De valfarter til mesterskabet fra hele Sverige med deres madhåndværk. Typisk lavet på gårde af deres egne produkter. Så det var overvældende, at modtage tre medaljer. Jeg gik med rank ryg resten af aftenen, fortæller Torben Bo Toft Christensen.

Guldmedaljen faldt i kategorien »saft«. Sølvmedaljen kom i kategorien »is og sorbet« og endelig var der bronze i »hindbærsyltetøj«.

- Det er en hyldest til Lisbeths hindbær. Dommerne lagde vægt på, at råvarens kvalitet var tydelig, så man kunne smage på bærerne kom lige fra busken, siger Torben Bo med henvisning til fruens bærproduktion.

Det var Lisbeth, som startede priduktionen af jordbær på Rokkedyssegaard. I mange år passede Torben Bo sit normale som rådgiver indenfor innovation, og hjalp til på gården i fritiden, men i 2011 kom han på fuld tid som bærhåndværker.

- Marmeladeriet byggede Lisbeth til mig. Jeg fik nøglerne for otte år siden, da jeg foretog en u-vending arbejdsmæssigt, fortæller Torben Bo Toft Christensen.

Lige siden har han gået og nørdet med nye produkter i marmeladeriet. Diverse safter, syltetøj, shots og is er kommet på hylderne hos Rokkedyssegaard, som er blevet et populært udflugtsmål.

Især hindbær er det oplagt, at lave andre produkter på.

- Vi begyndte med hindbær i 2008. Og fandt hurtigt ud af, at når man plukker hindbær, er der en del, som ikke er første sortering. Vi købte først en fryser og siden en til. Det var oplagt at lave en marmelade, syltetø og saft af dem. Siden blev vi også inspireret til at lave is af bærrene. Det lagde endnu en dimension til, fortæller Torben Bo Toft Christensen.

Han går allerede og pusler med det næste produkt.

- Morgenen efter gallaaftenen mødtes alle producenter og dommerne for at smage hinandens produkter og udveksle erfaringer. Jeg blev vildt optaget af chutneyer. Tanken om at lave en chutney med bær og få den til at spille ind til hovedretten, vil jeg gå og nørde med til vinter, siger Torben Bo Toft Christensen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?