17. februar 2020
De hemmelige Youtubere udkommer på forlaget Gyldendal.
gallery icon

Se billedserie

De hemmelige Youtubere udkommer på forlaget Gyldendal.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Maria Rørbæk sætter fokus på Generation YouTube

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Maria Rørbæk sætter fokus på Generation YouTube
Furesø - 20. februar 2019 kl. 09:07
Af Redaktionen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Børnebogsforfatter Maria Rørbæk fra Farum er aktuel med sin første roman, 'De Hemmelige Youtubere'. Den handler om mobning, kammeratskab og YouTube.

- Bogen er både beregnet til selvlæsning og højtlæsning for børn mellem otte og 12 år, og især når det gælder højtlæsning, håber jeg, at den kommer til at danne grobund for nogle gode samtaler. Det vil være super fedt, hvis bogen kan give børn og voksne en god, fælles oplevelse og samtidig gøre de voksne lidt klogere på børnenes verden. For YouTube fylder jo enormt i børnelivet anno 2019, og på godt og ondt skaber det nogle helt andre muligheder og problemer end dengang, jeg var barn, siger Maria Rørbæk, der selv er 46 år.

Kort fortalt handler 'De Hemmelige Youtubere' om outsiderne Magnus og Selma, der sammen starter en humoristisk YouTube-kanal. Magnus er flov over sit kæmpestore, sorte modermærke, og han frygter at blive mobbet, hvis han bliver set på YouTube. Derfor laver han og Selma en anonym kanal, hvor de er klædt ud med skibriller og parykker: De Hemmelige Youtubere er født.

- Selv om bogen har et højaktuelt tema, handler den også om noget evigaktuelt, nemlig angsten for at skille sig ud og modet til at stå ved sig selv, siger Maria Rørbæk.

Hun blev selv inspireret til bogen fordi hendes søn Emil Rørbæk Wanscher som 10-årig startede sin egen YouTube-kanal 'Hipsterdrengen'.

- Det er jo ret vildt, at man som 10-årig kan have noget, der minder om sin egen tv-kanal og på den måde nå ud til hele verden, siger Maria Rørbæk.

Til sammenligning lavede hun som barn selv en avis, som hun fik lov til at kopiere på Stavnsholtskolens fotokopimaskine.

- Og dengang syntes vi, det var spændende, at den måske blev solgt til 10 mennesker, siger hun.

Bogen er støttet af Statens Kunstfond og udkommer på Gyldendal 22. februar.