11. august 2020
André Andersen
Foto: André Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: MTB-drømmen fik økonomisk opbakning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MTB-drømmen fik økonomisk opbakning
Furesø - 01. november 2017 kl. 16:31
Af PM
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kun to år efter at have startet virksomheden Cool MTB fra hjemmeadressen i Farum stod ejerne, Pia og Sune, med et dilemma, der ofte rammer små iværksættere uden en stor investor i ryggen:

Det gik rigtig godt med salget af MTB-tilbehør til de krævende, stil- og kvalitetsbevidste MTB-ryttere, men pladsbehovet oversteg efterhånden langt de kvadratmeter, der var til rådighed på privatadressen. Drømmen om mere lagerplads og større showroom krævede finansiering - og hvad gør man så?

Løsningen blev at prøve noget helt nyt, nemlig crowdlending, hvor man via en låneplatform kan låne penge af mange små investorer. Det har været en overras- kende positiv oplevelse. Ikke blot fordi det lykkedes at finansiere flytningen fra privaten til nye og større professionelle rammer i Farum Erhvervspark, men også fordi selve crowdlending-processen gav iværksætterne en følelse af anerkendelse, som et banklån ikke ville have givet dem:

- Det var overraskende at opleve, hvor mange penge der kom ind i løbet af meget kort tid. Det var forholdsvist små beløb, men det betød jo, at der var rigtig mange mennesker derude, som syntes godt om vores forretningskoncept og gerne ville investere i os. Nogle havde vi endda en dialog med - de henvendte sig til os pr. mail med nogle spørgsmål, som vi så kunne svare på - og derefter så vi, at de investerede et beløb, fortæller Pia Olander, der står for virksomhedens daglige drift og tager sig af webshoppen.

- Vi havde godt hørt om crowdfunding, men tænkte ikke på det som en oplagt mulighed for private kommercielle virksomheder som vores. Men hos Lendino pegede Andreas netop på crowdlending, og det viste sig jo at være en rigtig god måde for os, fortæller Pia Olander fra Cool MTB.

- Det har været en rigtig god model for udviklingen af Cool MTB - og positivt for os, som ejere, siger Pia Olander.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?