16. oktober 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokalplan for Farum Hovedgade sendes i høring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalplan for Farum Hovedgade sendes i høring
Furesø - 04. juli 2019 kl. 20:07
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Redaktionen
Nye butikker og nye boliger ved den gamle Spar købmand på Farum Hovedgade rykker nærmere. Byrådet besluttede den 26. juni at sende forslag til lokalplanen i høring i 11 uger.

Forud for politikernes behandling i byrådet har mange borgere været inddraget i planerne omkring området ved den gamle Spar købmand. Der har været afholdt tre velbesøgte borgermøder, hvor der generelt var stor opbakning til projektet.

Forvaltningen udvidede desuden dialoggruppen for Farum Hovedgade for borgere med særlig interesse i projektet. De mødtes senest i april 2019. Endelig har kommunens særlige arkitekturudvalg vurderet projektet. Der har i hele forløbet været særligt fokus på arkitekturen og på at skabe gode byrum, der vil fremme bylivet.

Affødt af arkitekturudvalgets anbefalinger har bygherre i dialog med forvaltning og politikere forbedret projektet. Byrådets beslutning omfatter derfor, at forvaltningen tilretter lokalplanforslaget. Blandt andet ændres byggefeltet for etagebyggeriet ud til Farum Hovedgade, så det flugter med hovedgaden og de øvrige bygninger ud til hovedgaden.

- Med bygherres seneste forslag til arkitekturen for etagebebyggelsen ud mod Farum Hovedgade, er der fundet en løsning, der indarbejder forslagene fra arkitekturudvalget og dermed fører til et byggeri, der bedre indpasser sig i omgivelserne og giver en mere holdbar pladsdannelse. Det er mit håb, at byggeriet på den måde vil virke inviterende og godt indpasset i Farum Hovedgade og dermed bliver et stærkt aktiv for naboer, handlende og erhvervsdrivende. Et sted, hvor man har lyst til at være fem minutter mere, drikke en kop kaffe og nyde byens rytme«, siger Egil Hulgaard (K), der er formand for Udvalget for byudvikling og bolig.

Den 5. juli bliver lokalplanforslag og tillægget til Kommuneplan 2017 sendt i høring i 11 uger. Høringsfristen er forlænget på grund af sommerferien.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede