11. december 2017
Endelig lykkedes det at få lokalegebyret ud af budgettet. Formanden for Kultur- Fritid og Idrætsudvalget Helle Katrine Møller (RV) ånder lettet op. Foto: Mikkel Kjølby
Endelig lykkedes det at få lokalegebyret ud af budgettet. Formanden for Kultur- Fritid og Idrætsudvalget Helle Katrine Møller (RV) ånder lettet op. Foto: Mikkel Kjølby
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokalegebyret fik kniven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalegebyret fik kniven
Furesø - 12. oktober 2017 kl. 16:17
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er spareforslag, som generer få mennesker og så er der spareforslag, som generer helt utroligt mange mennesker. Et sådant var lige ved at komme med på Furesø Kommunes budget for 2018. Men i sidste øjeblik blev det taget af bordet.

Det såkaldte lokalegebyr handler i bund og grund om, at kommunens foreninger skal betale for at bruge kommunale bygninger. Det skulle sikre 600.000 kroner til Furesø Kommunes kasse. Men sådan bliver det ikke. Borgmester Ole Bondo Christensen (S) fandt pengene ved en mindre udgift til en ekstern aktør på jobområdet og stillede ændringsforslag om at droppe lokalegebyret.

Ikke mindst til stor lettelse for formanden for Kultur- Fritids og Idrætsudvalget, Helle Katrine Møller (RV).

- Som formand for Kultur- Fritids og Idrætsudvalget har jeg set det som min opgave at jagte budgettet for det mindre beløb, så vi kan få slettet det forhadte gebyr på lokaler. Det var bedre, at det lykkedes sent, end at det ikke lykkedes, sagde Helle Katrine Møller ved byrådsmødet onsdag aften.

Lokalegebyret dukkede op i 2016, da KFI-udvalget skulle finde besparelser. Siden har det været udsat flere gange, og stod til igangsættelse i sommeren 2018. Ved lørdagens folkemøde på Furesø Rådhus blussede diskussionen op igen. Venstres borgmesterkandidat Gustav Juul er en indædt modstander af gebyret.

- I Venstre hilser vi med glæde, at det i 11. time lykkedes at finde pengene til at droppe lokalegebyret. Nu er det spændende om, forslaget dukker op igen efter nytår. Det er trods alt tredje gang, jeg er med til at udskyde det, lød det fra Gustav Juul.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk