13. juli 2020
Enhedslistens Øjvind Vilsholm vil have et forbud mod sprøjtegift.
gallery icon

Se billedserie

Enhedslistens Øjvind Vilsholm vil have et forbud mod sprøjtegift.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokale kandidater uenige om forbud mod sprøjtegifte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokale kandidater uenige om forbud mod sprøjtegifte
Furesø - 18. maj 2019 kl. 10:43
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter 13. måneder i Folketinget er Øjvind Vilsholm (Ø) gået hen og blevet rigtig bekymret for vores drikkevand.

arrow Læs også: Farligt sprøjtemiddel fundet i grundvandet

- Der er næsten ikke gået en måned uden, at vi har kunnet høre om drikkevandsboringer, der har måttet lukkes helt eller delvis på grund af forurening. Senest er det gået så galt, at borgene i Ledøje må hente deres drikkevand i dunke på Torvet, fordi der er fundet pesticidrester i det vand, der kommer ud af vandhanerne.

De giftige stoffer, man i dag finder i grundvandet, stammer for de flestes vedkommende fra pesticider, der dag er forbudt. Men det gør ikke Øjvind Vilsholm mindre bekymret.

- Et stof, som glyfosat - det giftstof, som bruges i Roundup. Det er stadig tilladt at bruge - også selvom det faktisk allerede er fundet i flere drikkevandsboringer, forklarer Øjvind Vilsholm, og fortsætter:

- Det er utroligt vigtig, at vi får beskyttet vores drikkevand maksimalt mod forurening. Det gælder først og fremmest tæt på selve vandboringerne, men det skal ikke stoppe der. Vi er simpelthen nødt til at holde helt op med at bruge sprøjtegift. Det gælder først og fremmest i landbruget, men vi må altså også indstille os på, at det skal være slut med at bruge sprøjtegift i private haver, slår Øjvind Vilsholm fast.

En anden lokal folketingskandidat, Ole Holleufer fra Liberal Alliance vil hellere have klimaforskning end symbolpolitik.

- Jeg mener ikke, at man skal have et forbud. Det skal være op til den enkelte, hvordan man plejer sin have. Jeg tror på, at den enkelte tænker sig om. Det er mit håb, at der kommer produkter, som er mere miljøvenlige. Det vil ske, når virksomhederne kan se, at det er hensigtsmæssigt for dem, siger Ole Holleufer og har planen klar for, hvordan virksomhederne skal få øjnene op for miljørigtige produkter.

- I Liberal Alliance vil vi have en klimaforskningsfond, hvor man kan forske i samarbejde med det private erhvervsliv. Vi vil afsætte 3,7 mia. kr. årligt. Så vi kan lave fremadrettede, bæredygtige tiltag. I stedet for små symbolpolitiske tiltag, der alene er til gene for borgerne. Vi skal finde noget, der fremadrettet kan løfte i større målestok, lyder det fra Ole Holleufer.

arrow Sådan påvirker EU vores hverdag
24. maj 2019 kl. 13:42 Opdateret: kl. 13:53
arrow Fokus på rent drikkevand da Mette F. indtog Torvet i Hillerød
20. maj 2019 kl. 06:44 Opdateret: kl. 19:52
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?