10. juli 2020
Sune Saabye (tv.) og Jovanko Demikovski (th.) har Boneyard Beer sammen med Martin Larsen og Søren Skov. Virksomhedens navn skyldes, at Martin Larsen plukkede de første urter lige ved Farum Kirkegård.
gallery icon

Se billedserie

Sune Saabye (tv.) og Jovanko Demikovski (th.) har Boneyard Beer sammen med Martin Larsen og Søren Skov. Virksomhedens navn skyldes, at Martin Larsen plukkede de første urter lige ved Farum Kirkegård.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokal humle til lokalt bryg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokal humle til lokalt bryg
Furesø - 20. september 2018 kl. 09:31
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Om godt en måned vil det være muligt at smage en vaskeægte lokal øl. Det bliver en Farum IPA fra Boneyard Beer på Bygmarken.

Her dyrker fire lokale mænd deres passion for bryggerkunsten. Gennem det sidste halve års tid har de brygget 83 gange. Nummer 84 bliver noget helt specielt.

- Det er humlesæson, og vi ved, at humlebusken findes lokalt her i Farum. Men jeg tvivler på, at man bruger den til at brygge på. Vi vil gerne finde ti buske, som vi kan høste og brygge på, fortæller Sune Saabye, som gerne vil i kontakt med haveejere, der har en humlebusk.

Humlebusken er for de fleste husejere at betragte som ukrudt. Den vokser voldsomt og bliver op til 6-7 meter høj. Normalt importerer Boneyard Beer deres humle fra udlandet, men den lokale humle kan noget specielt.

- Det bliver interessant at se, hvad der findes af vilde humlebuske, som vi kan bruge. Der er utroligt mange forskellige humlesorter, og de kan hver især noget specielt, lyder det fra Jovanko Demikovski og fortsætter:

- Humlen skal plukkes indenfor de næste 14 dage. Lige nu er de lysegrønne og friske, men de skal blive en anelse gullige i det, så er de klar til at blive høstet, forklarer Jovanko, som har en enkelt humlebusk hjemme i haven.

Den lokale humle skal bruges til at lave en IPA (Indian Pale Ale red.). Forklaringen på, hvordan det kommer til at smage er ganske simpel.

- Det kommer til at smage godt, siger Jovanko Demikovski med et stort smil.

Bryggerne fra Farum har nemlig sporet sig ind på deres stilart.

- Ingen af vores 83 bryg smager ens. Der er hele tiden en udvikling, men vi har sporet os ind på nogle typer. Vi laver frisk øl. Og det dufter og smager bare anderledes en lagerøl. Det er lidt ligesom med brød. Duften og smagen er bedre, når det er friskt, forklarer Sune Saabye.

Lige så snart humlen er høstet, går brygningen i gang, og midt i oktober kan man for første gang smage på Farum IPA.

Boneyard Beer brygger altid 400 liter. Brygget sælges til abonnenter, men kan også købes hos Alverdens Vine på Farum Hovedgade.

Sune Saabye håber, at det kan blive en tradition.

- Det kunne godt gå hen og blive en ting, vi gør hvert år, siger han med et smil.

Hvis man har en humlebusk hjemme i sin have, må man meget gerne ringe til Sune Saabye på 4020 9520. Betalingen for humlen kunne meget vel være nogle flasker Farum IPA.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?