20. september 2021
Linnea Fougt Andersen foran sit portræt, som ifølge juryen vidner om højt teknisk niveau.Foto: Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot
Linnea Fougt Andersen foran sit portræt, som ifølge juryen vidner om højt teknisk niveau.Foto: Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Linneas billede kåret til det bedste blandt over 400 portrætter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Linneas billede kåret til det bedste blandt over 400 portrætter
Furesø - 14. september 2021 kl. 17:47
Af Camilla Bjørkman Aagaard

Værløse/Hillerød: Stemningen var højtidelig i de historiske rammer på Frederiksborg Slot i Hillerød, men den var samtidig afslappet, da børn og forældre fredag eftermiddag var samlet for at åbne den nye udstilling Portræt NU! For Børn.

Udstillingen, der samtidig er en portrætkonkurrence, blev afholdt for tredje gang.

Parallelt med Det Nationalhistoriske Museums portrætkonkurrence Portræt NU! for voksne kunstnere har museet indbudt børn mellem 10 og 15 år, der er bosiddende i Danmark, til at portrættere en, de kender.

446 børn har sendt portrætter ind til konkurrencen, der finder sted hvert andet år, og 153 af dem har fundet vej til udstillingen.

Fredag blev 13-årige Linnea Fougt Andersen fra Værløse overrasket med førsteprisen, da hendes portræt, der er ridset med koldnål på akrylglas efter fotografi trykt på kobbertrykspapir, blev kåret som det bedste af juryen.

Linnea Fougt Andersen, der går på Hareskov Skole i 7. klasse, har malet og tegnet i tre år. Ifølge hende selv forestiller portrættet en ældre kvinde, som ikke er nogen bestemt. Teknikken med koldnål har hun lært på Skovhusets Billedskole.

Juryen, bestående af Museumsdirektør Mette Skougaard, billedkunstner Dennis Møgelgaard og TV-vært Anna Lin Lundsgaard, lagde vægt på, at portrættet udstråler nærvær og koncentration samt spændingsfeltet mellem model og kunstner. Beskueren fanges og drages ind i de utallige streger. Det er et modigt portræt, der tillige med brugen af den specielle koldnålsraderingsteknik vidner om et portræt udført på et højt teknisk niveau.

Udover førsteprisen, uddelte juryen en anden- og tredjepris samt tre specialpriser.

Vinderportrættet kan nu ses på Frederiksborg Slot sammen med de 152 andre portrætter. Udstillingen er åben frem til den 2. januar 2022.

Synes du, at kommunen er der for dig?