9. august 2020
Furesø Byråd har besluttet, at udvide Plejecenter Lillevang med yderligere 55 pladser. Arkivfoto
Furesø Byråd har besluttet, at udvide Plejecenter Lillevang med yderligere 55 pladser. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lillevang udvides med 55 pladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lillevang udvides med 55 pladser
Furesø - 07. september 2019 kl. 09:55
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Demografien taler sit tydelige sprog. Der kommer væsentligt flere borgere over 80 år i Furesø Kommune over de næste ti år.

På den baggrund besluttede Furesø Byråd onsdag aften, at der skal etableres yderligere 55 pladser på Plejecenter Lillevang i Farum.

- Vi har armene oppe. Vi er rigtig glade for udvidelsen med 55 boliger, siger Lene Bang (S) medlem af Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv, og fortsætter:

- Vi håber på, at den første nybygning kan tages i brug allerede i 2021 og at byggiert står færdigt i løbet af tre år. Det centrale hus i ellipsen midt i Lillevang bliver i to planer og dertil kommer udbygning af to af de eksisterende klynger. Desuden bliver der plantet en lav, bred hæk hele vejen rundt, så borgerne går rundt inde i deres egne rum, siger Lene Bang med henvisning til, at Lillevang skal gøres mere demensvenligt.

Faktisk er behovet for plejeboliger så stort, at man en overgang ønskede en udvidelse med 70 boliger, men det kunne ikke realiseres indenfor den økonomiske ramme på 25 mio. kr.

- Der er mulighed for, at bygge ud med yderligere 15 boliger på et senere tidspunkt, forklarer Lene Bang, som lover, at Udvalget følger udviklingen tæt.

- Vi ved, at der kommer flere ældre. Vi følger udviklingen tæt i udvalget og har flere muligheder i baghånden. Bl.a. kigger vi på muligheden for en friplejehjem, siger Lene Bang.

Et friplejehjem er en betegnelse for et plejehjem, som opføres og drives af en ekstern aktør. Plejecenter Lillevang drives af Furesø Kommune, og boligerne er almennyttige.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?