9. marts 2021
Leon Andersson fylder 90 år den 26. januar. Privatfoto
Leon Andersson fylder 90 år den 26. januar. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Leons arbejdsliv sluttede for fem år siden: Nu fylder han 90

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Leons arbejdsliv sluttede for fem år siden: Nu fylder han 90

Han står bag fyraftenssang og indkøbsbus for Ældre Sagen i Farum. Tidligere har han solgt skibsudstyr ude i verden. Nu fylder Leon Andersson 90 år

Furesø - 23. januar 2021 kl. 09:32

En aktiv sjæl i Ældre Sagen Farum fylder den 26. januar 90 år. Leon Anderssson sidder i bestyrelsen i den lokle forening og er blandt andet idémanden bag Ældre Sagens indkøbsbus og fyraftenssang.

Leon Andersson er født i København. Han startede med at uddanne sig som værktøjsmager, men hurtigt derefter færdiggjorde han en uddannelse som teknikumingeniør i stærkstrøm. I 1957 begyndte Leon Andersson at arbejde hos Carl Th. Malling, hvor hans erhvervskarriere for alvor tog fart. Leons evner til at skabe kontakter førte til, at han endte som eksport- og salgschef, med et stort internationalt netværk i Vest- og Østeuropa, skriver familien i en fødselsdagsomtale.

Drømmen om at blive selvstændig, voksende op igennem 60'erne, og i 1973 realiserede han den drøm og startede Elport ApS, som udviklede og solgte skibsudstyr. Har bl.a. solgt udstyr til Kongeskibet.

Søn har overtaget

Senere kom Anderssons Agentur til, der havde agenturer fra Tyskland, Norge og Italien. Det blev til 25 år i henholdsvis Værløse og på Farum Vejgaard i Farum. I dag har yngste søn Søren Andersson overtaget firmaet, hvor Leon helt frem til han blev 85 arbejdede som konsulent.

Nu som 90-årig, har Leon fortsat svært ved at sidde stille. Han er meget aktiv i Ældre-Sagen i Farum, hvor han sidder i bestyrelsen og igennem 11 år har arrangeret den årlige udenlandsrejse. Hvert år rejser 40-50 Furesøborgere afsted til forskellige spændende destinationer, med fuldt program.

Han arrangerer fyraftenssang en gang om måneden med forskellige kendte og mindre kendte Furesø borgere, samt organiserer indkøbsbussen, der samler ældre op, så de selv kan købe ind på Farum Bytorv, hvor ikke mindst den sociale kop kaffe med brød bagefter er vigtigt.

Der bliver også tid til at tilse sejlbåden, der nu er overdraget til de to sønner. Som kaptajn førte han skibet til alle kroge af de nordiske farvande og det blev også til flere år i Middelhavet.

jbt

Er det en god idé at udnævne politikere til ambassadører?