7. maj 2021
Langt ude i Skoven præsenteret værker af otte kunstnere. Her er det Sanna Kannistos Private Collection.
Langt ude i Skoven præsenteret værker af otte kunstnere. Her er det Sanna Kannistos Private Collection.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Langt ude i Skoven - Skovhuset genåbner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Langt ude i Skoven - Skovhuset genåbner
Furesø - 18. april 2021 kl. 16:25
Af Mikkel Kjølby

Skovhuset Kunst & Natur åbner den 21. april gruppeudstillingen Langt Ude i Skoven med værker af Rune Bosse, Stefanie Bühler, Marjolijn Dijkman & Toril Johannessen, Tue Greenfort, Sanna Kannisto, Anders Moseholm og Marika Seidler. Der er gratis entré på åbningsdagen, hvor man kan besøge udstillingen i Skovhusets almindelige åbningstid fra kl. 11-17. Udstillingen fortsætter frem til den 13. juni.

Udstillingen markerer starten for udstillingsstedets nye profil. Med sin beliggenhed i et fantastisk naturområde ved Hareskoven og Søndersø har Skovhuset et oplagt potentiale til at se nærmere på vores forhold til natur og klima gennem samtidskunsten.

Otte kunstnere fra ind- og udland deltager i Langt Ude i Skoven, der ligesom årets øvrige udstillinger henter sin titel fra den danske sang- og kulturskat. Udstillingen tager afsæt i lysten til at bevæge sig ud i naturen og gå på opdagelse i dens både komplekse og poetiske verden. Ligesom versene i børnesangen, der har givet udstillingen titlen, vil hvert værk rette blikket mod et nyt fænomen i naturen og vise forskellige vinkler på, hvordan naturen betragtes i vores samtid.

Udstillingen består af både eksisterende og nyproducerede værker. Flere kunstnere udforsker skovens forunderlighed og mystik ved at tage udgangspunkt i genkendelige motiver og strukturer, suppleret af en stemning af noget mere uhåndgribeligt og kaotisk. Andre eksperimenterer med naturen i laboratoriet eller viser den gennem mikroskopet og blotlægger det, vi ellers ikke kan se. Oplevelsen af naturen står derved ikke alene, men er koblet til kulturelle traditioner eller videnskabelige tilgange.

Gennemgående for værkerne i udstillingen er, at det kan være svært at skelne mellem, hvad der er naturligt og hvad der er menneskeskabt - mennesker, kultur og natur er bundet sammen. Naturen bliver derfor lige så meget et materiale, vi kan bruge til at forstå ting som den er genstand for vores længsel efter at mærke en verden, der får lov til at være mægtig og ukontrolleret.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?