18. marts 2019
Laura Boeck malede som noget af det sidste et ansigt på hendes nye kludedukke. I gamle dage havde de fattige piger kludedukker, mens de rige piger havde dukker af porcelæn.
gallery icon

Se billedserie

Laura Boeck malede som noget af det sidste et ansigt på hendes nye kludedukke. I gamle dage havde de fattige piger kludedukker, mens de rige piger havde dukker af porcelæn.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lærerig leg som i gamle dage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lærerig leg som i gamle dage
Furesø - 06. juli 2018 kl. 03:23
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For første gang holder Mosegaarden tema om livet som barn i gamle dage som led i sommerferieaktiviteterne.

På gården kan børn og voksne lave egne kludedukker, skrive med pen og blæk eller på kridttavle i museets gamle skolestue, gå på opdagelse i de autentiske gårdbygninger eller læse en historie i læsehjørnet. På gårdspladsen er der mulighed for at prøve kræfter med flere forskellige lege fra gamle dage, blandt andet hesteskokast, djævlespil, »rive høns ned«, »gå til Island efter sild«, sækkevæddeløb og tovtrækning.

- Vi ville gerne lave nogle dage, hvor man kan komme ud med sine bedsteforældre eller med sine forældre eller som daginstitution, hvor man kan lave nogle sjove aktiviteter, uden at man binder sig til noget med tilmelding. Vi har før haft forskellige sommeraktiviteter, men det er første gang, vi laver det på den her måde. Det er forskelligt, hvad børnene får ud af det i de forskellige aldre, men det gør heller ikke noget. Nogle lærer noget, og nogle leger bare, siger Lise Milan.

Synd for de trætte børn
Hun fortæller, at de skoleklasser, de har besøg af i hverdagene, normalt er meget interesseret i at høre, hvordan børnenes liv i gamle dage var.

- I gamle dage var livet meget anderledes, og man lavede legetøjet selv af træ eller hestesko. Børnene synes tit, det var synd for børnene dengang, at man blev slået i skolen, og at man skulle så tidligt op og hjælpe med arbejdet på gården. Når jeg fortæller, at børnene nogle gange faldt i søvn i timerne, fordi de var trætte, så siger de, at det kan de godt forstå, smiler Lise Milan.

»Barn i gamle dage« på Mosegaarden kan opleves i dag fredag fra klokken 10-13. Det er gratis.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede