13. juli 2020
Høj solskin og varm fransk gløgg. Ikke så underligt at indvielsen af cykelstien blev en munter affære.
gallery icon

Se billedserie

Høj solskin og varm fransk gløgg. Ikke så underligt at indvielsen af cykelstien blev en munter affære.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kurven i Farum Landsby er tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kurven i Farum Landsby er tilbage
Furesø - 30. november 2019 kl. 13:33
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Solen strålede fra en frostklar himmel lørdag formiddag, da den nye cykelsti ved Akacietorvet blev indviet.

De varme solstråler har været savnet den sidste måneds tid, hvor entreprenøren Zacho-Lind har knoklet for at færdiggøre det efterhånden mangeårige vejarbejde på Farum Hovedgade. Vejrligsdagene har stået i kø og derfor fandt indvielsen sted lidt før arbejdet egentlig var afsluttet.

Men det kunne ikke fjerne de store smil fra ansigterne på de handlende ved Akacietorvet. En hård tid nærmer sig sin afslutning. Julehandlene står for døren. Og vejen, cykelstien og fortovet er på plads. Der mangler kun et lille stykke ud mod Lillevangsvej.

- Nu kan man igen se det kurvede forløb i vejen, som slyngede sig igennem den gamle landsby, lød det fra borgmester Ole Bondo Christensen (S) i sin tale.

Projektet har været voldsomt udskældt gennem årene, men nærmer sig sin konklusion. Ikke mindst fældningen af de gamle træer ved Akacietorvet har givet ballade, men nu er der plantet nye lindetræer ved cykelstien.

- Hele ideen har været, at man skal kunne cykle på en sikker måde fra den ene ende af hovedgaden til den anden, sagde Ole Bondo Christensen.

Det lille torv i Farum Landsby har endda fået et lille juletræ sponsoret af entreprenøren bag vejarbejdet. Og så forlyder det at kampagnen med de orange veste, som fik en del omtale i medierne for protesterne over vejarbejdet fra helvede, rent faktisk har givet flere kunder i butikkerne. Intet er åbenbart så skidt, at det ikke er godt for noget

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?