23. januar 2021
Pigen Ines får sammen med sin mor forklaret Barbara Kaad Ostenfeldts værk.
Pigen Ines får sammen med sin mor forklaret Barbara Kaad Ostenfeldts værk.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunstnomaderne klæder hinanden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunstnomaderne klæder hinanden
Furesø - 26. august 2016 kl. 06:12
Af Jimmy Rømer

I april 2016 startede kunstnergruppen Kunstnomaderne, efter at have fundet hinanden i et pop-up galleri i Farum, Galleri-AKTI, som Barbara Kaad Ostenfeld var med til at starte. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Kunstnomaderne er meget alsidige i deres udtryk med keramik, smykker, akrylmaleri og doodling/tegning, og gruppen gør meget ud af, at det skal se godt ud, når de udstiller, hvilket betyder at de blandt andet har ens podier og vitrineskabe.

Kunstnomaderne var med på Jonstrup Jazz Festival som en del af den store udstilling i henholdsvis hovedbygningen og gymnastiksalen. Og det blev en skøn oplevelse.

Barbara Kaad Ostenfeld havde lærred og tegneredskaber med for at give de interesserede et indblik i sin tegneprocess, Lisa Damsgaard kunne præsentere skønne unikke smykker, der gik i fint samspil med Lene Astrups akrylmalerier og den nærmest organiske keramik fra den amerikanskfødte keramiker Mary T. Holm-Larsen. Udover Kunstnomaderne udstillede fem andre kunstnere.

- Især var jeg personligt meget begejstret for børnene, der virkelig forstod at stille mig spørgsmål om mine tegninger. Deres lige-til-hed er så befriende. Voksne er mere forsigtige. Jeg havde taget et lærred med, så interesserede kunne få et indblik i min tegneproces. Det er en god måde at falde i snak med folk på, uden at det bliver for højtideligt, forklarer Barbara Kaad Ostenfeld.

Hun tog et skønt billede af en mor og en datter, der nysgerrigt gik på opdagelse i billederne.

- Da pigen, der hedder Ines, var ret lille, og der var langt op til detaljerne på væggen, stillede jeg det på gulvet, så de kunne sidde og fordybe sig, siger Barbara Kaad Ostenfeld.

Før festivallen udstillede Kunstnomaderne i en kunstforening på Frederiksberg.

- De var meget begejstrede for vores fællesudstilling, fordi de ellers »bare« plejer at have en billedkunstner. Så vores udtryk bliver bemærket og værdsat. Vi hører også ofte ros for, at vores ting klæder hinanden, udtaler Barbara Kaad Ostenfeld.

Firmaer, der er interesserede i at have os til at udstille, kan derfor kontakte Kunstnomaderne, og for en rimelig leje få en speciel udstilling i en-to måneder.

I weekenden kan man møde Barbara Kaad Ostenfeld, Lisa Damsgaard og billedkunstner Lene Astrup i forbindelse med »Åbne Atelierdøre«, hvor 40 kunstnere i henholdsvis Furesø, Egedal og Ballerup åbner deres ateliers for offentligheden.

Hos Barbara Kaad Ostenfeld og på nabomatriklen er der i alt fire udstillere. Derudover er der akustisk musik (zombiesange) om lørdagen mellem klokken 14 og 14.30 samt og yoga i Barbara Kaad Ostenfelds have om søndagen.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?