24. september 2020
Søren Brissings værker er Street Photos med arkitektoniske motiver.
Søren Brissings værker er Street Photos med arkitektoniske motiver.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunstforening sætter arkitektur og form i fokus med ny udstilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunstforening sætter arkitektur og form i fokus med ny udstilling
Furesø - 13. august 2020 kl. 19:56
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lørdag den 22. august, kl. 12.15 holder Furesø Kunstforening fernisering på udstillingen Arkitektur og form i Galleriet i Farum Kulturhus

Udstillingen med billedkunst, skulptur, og fotokunst af Melissa Clark Nielsen, Inge-Lise Koefoed og Søren Brissing løber frem til den 19. september.

Melissa Clark Nielsen er uddannet arkitekt og billedkunstner. Hun er født i 1964 i Chicago og uddannet i Florida og København. I 1988 flyttede Melissa Clark Nielsen til Danmark og har i 25 år arbejdet som arkitekt med restaurering og nybyggeri i både private og offentlige stillinger. I dag er hun ansat som arkitekt hos Slots- og Kulturstyrelsen.

- Mine værker er meget grafiske, tegnet i sort tusch. Motiverne er både fra min hverdag og ferier - bygninger, dyr, træer, blomster, landskaber - alt hvad jeg ser, er et muligt motiv. Jeg bruger de fotos jeg har taget på min vej som udgangspunkt for mine værker. Motiverne er meget enkle, det er måden de er "skåret" på som gør dem lidt mere interessante, forklarer Melissa Clark Nielsen.

Inge-Lise Koefoed er født i 1939, og billedhugger, uddannet på Kunsthåndværkerskolen i København 1956-60.

Hendes store relieffer af hvidt, uglaseret porcelæn, udført som udsmykninger til danske repræsentationer i udlandet, og som udelukkende spiller på lys- og skyggevirkninger i overfladen, er dog udført på fabrikken. Værkerne er en hyldest til alt levende. Hun tager udgangspunkt i naturen, og motivverdenen er inspireret af kranier, fossiler og insekter.

Søren Brissing dyrker sin store passion "Street Photo".

- Som »old school« fotograf har jeg brugt utallige timer i mørkekammer (farve og sort / hvid). Den erfaring jeg fik der, bruger jeg den dag i dag, når jeg arbejder i Photoshop. De billeder, der er med på udstillingen i Furesø, er arkitektur fra hele verden, hovedsagelig billeder fra USA, fortæller Søren Brissing.

Har debatten om sexisme taget overhånd?