17. september 2019
Jacoba Niepoort skal opføre et nyt værk på kunstgavlen ved Farum Kulturhus i forbindelse med Furesø Kunstforenings 50-års jubilæum.
Jacoba Niepoort skal opføre et nyt værk på kunstgavlen ved Farum Kulturhus i forbindelse med Furesø Kunstforenings 50-års jubilæum.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunstforening fejrer 50-års jubilæum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunstforening fejrer 50-års jubilæum
Furesø - 06. september 2018 kl. 11:48
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det kan godt være, at Furesø Kunstforening er godt hen og blevet midaldrende men udviklingen fortsætter ufortrødent.

- I forbindelse med vores jubilæum, vil Farum Kulturhus vil være et overflødighedshorn af ung kunst, siger Helene Lund, sekretær i Furesø Kunstforening.

Foruden værker af kunstnerne Sjulle Schulstad, Meik Brüsh og Jacoba Niepoort vises der Tatoo-kunst af Nina Peters, Gitte Klebajn og Agnes Bok. Børn fra billedskolen i Farum udsmykker vinduespartiet i Kulturhuset i anledning af jubilæet.

Derudover viser Kunstforeningen i samarbejde med Grafen to kunstfilm om de verdensberømte kunstnere William Turner og Vincent van Gogh. Sidstnævnte er netop nu aktuel i en stor udstilling på Kunstmuseet Arken i Ishøj.

Borgmester Ole Bondo Christensen (S) holder ferniseringstalen i Farum Kulturhus lørdag den 6. oktober kl. 12.15, hvor alle Furesøs borgere og andre kunstinteresserede er inviteret til at tage del i festen med et glas og jubilæumskage.

Furesø Kunstforening har endnu mere i støbeskeen, og det bliver et særdeles offentligt projekt.

- Fra omkring 17. september til 27. september kan borgerne følge tilblivelsen af kunstneren Jacoba Niepoorts maleri på Kulturhusets gavl, siger Helene Lund.

Projektet realiseres i samarbejde med Farum Kulturhus og med støtte fra Furesø Kommune, Flügger Farver og Danske Bank.

Jacoba Niepoort var 18 år da hun lavede sit første store vægmaleri. Siden da har den nu 31-årige kunstner udsmykket byrummet adskillige gange. Indtil videre har hun alene i 2018 malet 11 vægge i 5 lande. Et af dem er undervandsmaleriet »Elevation: None«, som hun har malet med støtte fra Kulturhavn 365 og Københavns Kommune. Figuren er malet på en af Københavns Kommunes bygninger i Frihavnen, Nordhavn.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede