15. december 2018
Annette Lindroos vil trække kunsten ud af Skovhuset og ud i den pragtfulde natur ned mod Søndersø. Foto: Mikkel Kjølby
Annette Lindroos vil trække kunsten ud af Skovhuset og ud i den pragtfulde natur ned mod Søndersø. Foto: Mikkel Kjølby
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunsten skal helt ud i skoven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunsten skal helt ud i skoven
Furesø - 11. maj 2018 kl. 12:42
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kunsten skal ud i skoven. Derud hvor den møder menneskene.

Sådan tænker Skovhuset ved Søndersøs leder Annette Lindroos. Det er en vision, som hun præsenterede for medlemmer af Furesø Kommunes udvalg for Kultur, Fritid og Idræt i forbindelse med udvalgsmødet tirsdag i Skovhuset ved Søndersø.

- Det er en vision for stedet. Jeg kan se et stort potentiale i at bruge skoven, som et udvidet udstillingsrum. Så kommer kunsten ud i det offentlige rum og kan give byens borgere en ekstra oplevelse, lyder det fra Annette Lindroos.

Hun forestiller sig en art skulpturpark kombineret med installationer. Og måske endda en skulpturel badebro ud i Søndersø for at binde det hele sammen. Hele herligheden skal kunne opleves fra Skovhuset ved Søndersøs terrasse, men også ude i skoven.

- Vi vil absolut ikke ødelægge noget. Det skal være i respekt for skoven og biodiversiteten, understreger Annette Lindroos.

Finansieringen af et sådant projekt vil typisk fungere med 1/3-del egenfinansiering (Skovhuset og kommunen) og 2/3-dele fra fonde.

Blik til søen
Da Skovhuset ved Søndersø i sin tid blev etableret, kunne man kigge fra huset og ned til søen. Det kan man ikke længere. Det har naturen sørget for. Men der kan rettes op på ved ganske få indgreb. Det er et stort ønske for Annette Lindroos.

- Når man ser på kunst, kan alle indtryk gå op i en højere enhed, hvis blikket kan forsvinde ud over søen i et forsvindingspunkt. På den måde bliver det en totaloplevelse, forklarer Annette Lindroos.

Hun ved udmærket godt, at naturen har enorm høj prioritet i Furesø Kommune og vil gerne i dialog med de lokale organisationer og kommunen om, hvad der kan lade sig gøre i respekt for naturen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk