17. januar 2021
Her er de danske mestre i nationaløkoomi. Fra venstre: Bertram Pohti, Farum; Sebastian Stahlhut Hjorth, Farum; Tobias Fuglsang Kock, Bagsværd og Christian Vig Rask, Værløse
Her er de danske mestre i nationaløkoomi. Fra venstre: Bertram Pohti, Farum; Sebastian Stahlhut Hjorth, Farum; Tobias Fuglsang Kock, Bagsværd og Christian Vig Rask, Værløse
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kruseelever vinder DM i Nationaløkonomi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kruseelever vinder DM i Nationaløkonomi
Furesø - 18. november 2019 kl. 15:31

Fire 3.g'ere fra Kruse vandt fredag DM i Nationaløkonomi på Copenhagen Business School og en check på 10.000 kroner

I nystrøgne skjorter og med en imponerende A1-planche på væggen lykkedes det fredag fire Kruseelever at overbevise dommerne ved DM i Nationaløkonomi om at tildele dem sejren.

DM i Nationaløkonomi er en konkurrence målrettet 3.g'ere med særlig interesse i større økonomiske problemstillinger. I år deltog 33 hold á 4-5 elever, som var blevet stillet en bred økonomisk udfordring.

Bertram Pohti, Sebastian Stahlhut Hjorth, Tobias Fuglsang Kock og Christian Vig Rask, der alle går i 3.s på Kruse, fremlagde en idé til at løse nogle af de store økonomiske forskelle mellem de europæiske lande i nord og syd. Ideen går under titlen 'Symmetrisk ansvar for makroøkonomiske ubalancer'.

I korte træk handler Kruseelevernes idé om at reformere Den Europæiske Centralbanks nuværende betalingssystem, som håndterer store betalinger i EU. I stedet vil eleverne indføre en pulje, der kan være med til at udligne de europæiske handelsubalancer og samtidig sikre penge til den grønne omstilling.

- Det er noget langhåret, begynder Betram Pohti, inden han præsenterer essensen af projektet.

- Men ideen er faktisk forholdsvis realisérbar. Så handlede det jo bare om, hvordan vi argumenterede for den over for dommerne, siger han.

Skrap konkurrence
De fire Kruseelever skulle overbevise dommerne over fire omgange.

- Vi havde en ret god fornemmelse efter sidste fremlæggelse, men vi kendte jo ikke noget til niveauet på forhånd. Vi kunne bare se på de andres plancher, at konkurrencen var stor, og at der var deltagelse fra hele landet, fortæller Bertram Pohti.

Og fornemmelsen holdt stik. Dommerne var imponerede og tildelte sejren til de fire Kruseelever.

- Vi fik at vide, at vi var gode til teorierne, og at vores planche var flot. Vi fik også at vide, at det var meget tæt, men at vi havde en overbevisende præsentation og var gode til at svare på dommernes spørgsmål, forklarer Sebastian Stahlhut Hjorth.

Med sejren fulgte en check på 10.000 kroner, som eleverne har fordelt ligeligt imellem sig. Uden at involvere Den Europæsike Centralbank.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?