20. februar 2019
Dorte Guldage rog Arne Kølbæk Pedersen er ved at gøre klar til Furesø Keramik & Kreativforenings jubilæumsudstilling i Farum Kulturhus. Foto: Mikkel Kjølby
gallery icon

Se billedserie

Dorte Guldage rog Arne Kølbæk Pedersen er ved at gøre klar til Furesø Keramik & Kreativforenings jubilæumsudstilling i Farum Kulturhus. Foto: Mikkel Kjølby
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kreativitet og hygge gennem 10 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kreativitet og hygge gennem 10 år
Furesø - 16. august 2018 kl. 09:41
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

FARUM: For ti år siden kom Furesø Keramik & Kreativforening til verden. Lige siden har godt 40 voksne mennesker drejet ler, tegnet og malet, arbejdet med glasperler og ikke mindst hygget sig på livet løs i Paltholmskolens tidligere sløjdlokaler, som i dag er en del af Farum Kulturhus.

- Det vigtigste er, at vi udvikler os kreativt og har det godt sammen, siger formand Arne Kølbæk-Pedersen, som især sætter pris på at foreningen hjælper nye kunstnere i gang.

- Vi laver kurser og hjælper nye medlemmer med at finde frem til de rigtige greb, men det er vigtigt, at man bevarer sit eget udtryk. Vi har som definition, at der ikke er noget, som ikke er godt nok, forklarer formanden.

Foreningen mødes to gange om ugen onsdag og fredag eftermiddag fra september til udgangen af april måned til stor glæde for foreningens sekretær Dorte Guldager, som ikke kunne finde et kreativt tilbud i Virum, hvor hun boede. I stedet kom hun til Farum. I dag bor hun i Farum Midtpunkt.

- Man bliver som et barn og sidder og leger med tingene. Indimellem får man lavet noget værre hø, men sådan er det, siger Dorte Guldager.

- Sådan skal det være. Det er lysten, der driver det. Kreative udfordringer skal være noget, man glæder sig til. Du behøver ikke at være i godt humør, når du går herned, for det bliver du, når du er her, supplerer Arne Kølbæk-Pedersen.

Foreningen har naturligvis idéer og ønsker om udvikling, men det er ikke altid let.

- Vi kunne godt tænke os at bruge det åbne område mellem kulturhuset og det gamle rådhus til rakubrænding og pileflet, men vi kommer ingen vegne med det, fordi der ikke er brugermøder, forklarer formanden.

Foreløbigt er fokus rettet mod jubilæumsudstillingen i GangGalleriet i Farum Kulturhus med fernisering den 25. august klokken 12.15.

- Det bliver en retrospektiv udstilling. Et udpluk af alt det, vi har lavet og et udtryk for den udvikling medlemmerne har været igennem, forklarer Arne Kølbæk-Pedersen.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk