10. december 2019
De nye bygninger fremstår lyse og venlige, men ikke helt færdige.
gallery icon

Se billedserie

De nye bygninger fremstår lyse og venlige, men ikke helt færdige.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Konkurs udsætter indflytning i børnehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Konkurs udsætter indflytning i børnehus
Furesø - 10. august 2019 kl. 09:06
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 11. juli stoppede håndværkerne med at arbejde på Hareskov Børnehus, som ellers stod næsten færdigt. Entreprenøren Lund & Staun gik konkurs.

- Det er den mest sorte og triste dag i vor 22 år gamle virksomheds historie. Et ringe 2017 og katastrofalt dårligt 2018 har desværre fortsat ind i 2019 med projekter, som med en i forvejen stram kalkulation er blevet yderlig forværret. Dette har ledt til, at vi har udsigt til at have mistet vor egenkapital samt af likviditetsmæssige årsager ikke kan - eller kan forsvare - at fortsætte driften, lyder det fra administrerende direktør og hovedaktionær Henrik Staun.

Arbejdet på Hareskov Børnehus lå stille i en måneds tid, men bygherrerådgiveren er nu gået i gang med udbedring. Der mangler blandt andet et hegn, som skal skærme børnene fra en stejl skrænt ind mod naboen.

Udvalgsformand Bettina Ugelvig Møller (S) beklager forsinkelsen, som flytter tidsplanen med halvanden måned fra den 16. august til den 1. oktober.

- Vi har besluttet af rykke indflytningen til den 1. oktober. De mangler, der skal udbedres, er af en sådan art, at det ikke ville rimeligt for personale og børn at være i huset, mens håndværkerne arbejder. Det vigtigste for mig er, at børnene og personalet får en god start i det nye hus, og lige nu er rammerne ikke til det, siger Bettina Ugelvig Møller til Frederiksborg Amts Avis.

Hareskov Børnehus er midlertidigt genhuset i pavilloner på fodboldbanen ved Birkevang. I forbindelse med indflytning er børnehuset opgraderet med 20 pladser. De nye børn vil få mulighed for at starte til tiden, selvom indflytningen er udsat. Der vil i den forbindelse blive lavet en omdisponering af rummene i pavillonerne.

- Meldingen fra børnehuset er, at de trives i pavillonerne, derfor føler vi, at det er bedre at udsætte indflytningen, så de får en god start i det nye hus, siger Bettina Ugelvig Møller.

grafik køb billede