25. februar 2020
Arkivfoto
Arkivfoto
Foto: Claus Starup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommuner stifter fælles affaldsselskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommuner stifter fælles affaldsselskab
Opdateret 11. november 2019 kl. 06:33
Furesø - 09. november 2019 kl. 18:21
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En privat renovatør har skabt usikkerhed om affaldsindsamlingen i Furesø og fire andre kommuner. Derfor er kommunerne gået sammen og danner deres eget affaldsselskab i stedet. Det betyder, at Furesøs borgere også kan være sikre på, at få hentet deres affald efter nytår.

Det står klart, efter kommunalbestyrelserne i de fem kommuner nu har godkendt etableringen af affaldsselskabet.

De fem kommuner er Albertslund, Ballerup, Furesø, Ishøj og Vallensbæk.

Oprettelsen af Ressourceindsamling A/S sker i kølvandet på, at den nuværende private renovatør i de fem kommuner tidligere i 2019 valgte at opsige kontrakten. Det skete med begrundelsen, at kontrakten var tabsgivende. Efterfølgende trak renovatøren opsigelsen tilbage, men episoden har fået kommunerne til at tvivle på, om renovatøren på sigt ville kunne udføre en pålidelig affaldsindsamling.

Kommunerne har derfor besluttet, at løsningen på den opståede usikkerhed er at hjemtage affaldsindsamlingen med start i begyndelsen af 2020 og frem til maj 2021. Her udløber den formelle samarbejdskontrakt mellem kommunerne.

- Det handler kort og godt om at sikre, at borgerne får hentet deres affald. Opgaven skal løses til borgernes tilfredshed, til gavn for miljøet og ikke mindst på en økonomisk forsvarlig måde. Hvem der løser opgaven efter foråret 2021, må vi se på sammen med de andre kommuner. Vi står i en situation, hvor vi er nødt til at gøre noget nu, så borgerne får hentet deres affald. Det føler jeg mig overbevist om, at vi har fundet en god løsning på med det nye, kommunale selskab«, siger formand for Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling, Lene Munch-Petersen (S).

Kommunerne har de seneste måneder forhandlet med den nuværende private renovatør om erhvervelse af materiel, flytning af mandskab og kontrakter, og derfor vil borgerne i de fem kommuner som udgangspunkt ikke mærke nogen forskel, når Ressourceindsamling A/S i begyndelsen af 2020 vil stå for indsamlingen.

Borgerne i de fem kommuner vil dog opleve en mindre takststigning pr. husstand pr. år. I Furesø Kommune forventer man, at stigningen bliver ca. 140 kr. pr. år pr. husstand. En stigning som er uundgåelig.

Ressourceindsamling A/S vil efter planen få base i Albertslund Kommune.