18. maj 2021
Naturstyrelsen søger om dispensation til at lave skovbørnehave i Jægerhytten.
Naturstyrelsen søger om dispensation til at lave skovbørnehave i Jægerhytten.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunen ville ikke - nu vil private lave skovbørnehave i Jægerhytten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen ville ikke - nu vil private lave skovbørnehave i Jægerhytten
Furesø - 16. september 2020 kl. 19:18
Af Mikkel Kjølby

Idyllisk beliggende i en lille skov og med udsigt ud over landingsbanen på Flyvestation Værløse finder man Jægerhytten, som er fyldt med jagttrofæer fra en svunden fortid.

Furesø Kommune har tidligere undersøgt muligheden for en skovbørnehave i Jægerhytten, men demografien kom ikke til at hænge sammen, og forslaget blev droppet. Nu tager Naturstyrelsen tråden op.

- Vi er selvfølgelig ærgerlige over, at kommunen ikke ville lave skovbørnehave i Jægerhytten. Det ville være en god anvendelse af bygningen. Det er oplagt til formålet, fortæller konsulent Charlotte Mølgaard fra Naturstyrelsen.

Flere private aktører har været på besigtigelse og har overfor Naturstyrelsen udtrykt interesse for at lave en skovbørnehave på stedet. Derfor har Naturstyrelsen sendt en ansøgning om landzonetilladelse til Furesø Kommune. Her kan man læse, at skovbørnehaven ønskes indrettet i den eksisterende bygning. Dertil ønskes opført et skur og en bålhytte.

- Vi har ansøgt kommunen om landzonetilladelse til at bygning og området må benyttes som skovbørnehave/skovfritidshjem. Når vi har tilladelsen vil vi annoncere efter en lejer, som så i dialog med os som bygningsejer kan sætte huset i stand, forklarer Charlotte Mølgaard, som er sikker på, at der vil være en lejer.

- Ja, det er der, lyder det fra Charlotte Mølgaard.

Udvalgsformand Bettina Ugelvig Møller (S) ser gerne, at man kigger på en bredere vifte af anvendelsesmuligheder for Jægerhytten.

- Jægerhytten ligger et umådelig smukt sted og er en fin gammel hytte, som trænger til en kærlig hånd. Jeg forstår godt, at Naturstyrelsen ønsker at undersøge mulighederne for at bruge stedet. Tanken om en skovbørnehave er kendt i kommunen, den tanke barslede vi selv med for halvandet år siden. Men det kunne da også være interessant at brede mulighederne ud. En naturcafé, et naturstøttepunkt eller noget lignende er også oplagt, lyder det fra Bettina Ugelvig Møller.

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?