18. september 2021
Jesper Raaberg fra Ninjafabrikken viser vejen og aktiviteterne i små videoklip på Furesø Kommunes hjemmeside.
gallery icon

Se billedserie

Jesper Raaberg fra Ninjafabrikken viser vejen og aktiviteterne i små videoklip på Furesø Kommunes hjemmeside.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunen laver aktivitetsbaner fire steder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen laver aktivitetsbaner fire steder
Furesø - 18. februar 2021 kl. 06:55

Fysisk inaktivitet er kilden til alt ondt, og det siger sig selv, at når skolerne og foreningerne er lukket, så er gode råd dyre for især børn og unge.

Det får nu Furesø Fritidsvejledning til at reagere. I et forsøg på at aktivere børnene og deres forældre er der lavet en aktvitetsbane i Farum Midtpunkt. I den nærmeste fremtid åbner lignende baner ved Farum Arena, Søndersøskolen og ved Langhuset i Værløse.

- Vi laver fire ruter på godt 1,2 kilometers længde. På hver rute vil der være en række poster med aktiviteter. Vi forsøger at bruge de eksisterende legepladser og aktivitetsmuligheder i områderne, fortæller Karsten Rasmussen fra Furesø Fritidsvejledning.

Det hele køres online. Den første rute er lavet. Den er i Farum Midtpunkt. Når man kommer frem til et punkt, kan man finde aktiviteterne på Furesø Kommunes hjemmeside, hvor der findes informative videoklip. Der er fire niveauer. Så der er noget for alle.

- Det skal være nemt at gå til, derfor har vi valgt forholdsvis korte ruter med en del aktiviteter på hver rute, siger Karsten Rasmussen.

Jesper Raaberg fra Ninjafabrikken er med til at forme ruterne og aktiviteterne.

- Det er et samarbejde imellem Furesø Fritidsvejledning og Ninjafabrikken. Vi har tidligere haft et frugtbart samarbejde i sommers omkring Åben Sjov Hverdag i Farum Midtpunkt. Vi vil gerne tilbyde børn og familier noget aktivitet udenfor, i en tid hvor foreningslivet er lukket. Vi har ikke tidligere prøvet denne form for aktivitet, men ser den nuværende tid med nedlukning som muligheden for, at få ideen prøvet af, forklarer Karsten Rasmussen, som gerne ser alle aldersgrupper i aktion på ruterne.

- Vi tænker, at alle kan være med - også de voksne, lyder opfordringen fra Karsten Rasmussen.

Ruten i Farum Midtpunkt er klar, mens de tre andre ruter vil kunne findes på kommunens hjemmeside indenfor den nærmeste fremtid.

Synes du, at kommunen er der for dig?