18. oktober 2019
Kodning kommer på skoleskemaet i Furesø. Arkivfoto
Kodning kommer på skoleskemaet i Furesø. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kodning på skoleskemaet i 4. til 6. klasserne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kodning på skoleskemaet i 4. til 6. klasserne
Furesø - 09. maj 2019 kl. 13:19
Af Redaktionen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Elever fra 4. til 6. klasse får nu kodning på skoleskemaet, efter at Furesø og tre andre kommuner er blevet udvalgt til et nationalt projekt om teknologi og innovation.

Skoleelever i Furesø kan godt glæde sig til efter sommerferien. Her bliver de blandt de første elever i Danmark, der får lov at afprøve Teknologipagtens nye undervisningsforløb Teksperimentet. Furesø Kommune og tre andre kommuner er blevet udvalgt, og Furesø har netop modtaget 640.000 kr., der kommer kommunens 4.-6. klasser til gode.

Teksperimentet inddrager eleverne på kommunens 7 folkeskoler fra efter sommerferien og over det kommende år. Tanken er, at Furesø derefter kan fortsætte projektet via kommunens Fremtidsværksted.

I det seneste skoleår har alle 4. klasser fået små Microbits, som er små mikro-computere, der kan bruges til at programmere og løse problemer kreativt. Microbits bliver også en del af Teksperimentet, og alle børn i 4.-6. klasse vil få udleveret en Microbit i det kommende skoleår gennem blandt andet Teksperimentet.

- Jeg synes, det er så fedt, man allerede fra 4.klasse kan arbejde med at kode. Jeg har allerede arbejdet med kodning i håndværk/design, dansk og matematik. Mange tror, kodning handler om et nørdet sprog, men det handler meget mere om at være kreativ og hele tiden løse små problemer. Så giver det mening, fordi flere og flere ting i fremtiden bliver kodet, siger David Smidt Proschowsky fra 4.z på Syvstjerneskolen i Værløse.

Alle forløb i Fremtidsværkstedet er 4-dags forløb med en klasse, en virksomhed og med inddragelse af teknologi.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede