1. august 2021
Ole B. Kristensen fortæller historien om Sømdersø i den nye publikation fra Værløseegnens Historiske Forening.
Ole B. Kristensen fortæller historien om Sømdersø i den nye publikation fra Værløseegnens Historiske Forening.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kampen om Sønder­sø - gratis hæfte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kampen om Sønder­sø - gratis hæfte
Opdateret 18. juni 2021 kl. 14:21
Furesø - 18. juni 2021 kl. 13:46

Stien rundt om Søndersø er gennem de senere år blevet en af Nordsjællands mest populære natur- og motionsstier. Det ses ikke mindst i weekenden, hvor bilerne parkerer tæt langs Ballerupvej ved indkørslen til vandværket.

Med et 20-siders hæfte får de mange besøgende og andre interesserede nu mulighed for at "dykke ned" i søens interessante kulturhistorie. "Kampen om Søndersø" er navnet på den nye tryksag, som er udgivet af Værløseegnens Historiske Forening. Furesø Kommunes udvalg for kultur, fritid og idræt har støttet trykningen af hæftet, som derfor kan hentes gratis af borgerne forskellige steder i kommunen.

- Langt tilbage i tiden har der været rift om søen, hvis ressourcer skiftende tiders interesser har kappedes om at udnytte. Derfor har vi kaldt historien for Kampen om Søndersø, fortæller hæftets forfatter Ole B. Kristensen fra Værløseegnens Historiske Forening.

Som en af de mest spektakulære kampe nævner han forsøget i 1800-tallet på at tømme søen for vand for at omdanne bunden til landbrugsjord. Det og meget andet kan man læse om i hæftet, som også - i ord og billeder - giver eksempler på, hvad man kan møde på sin vej rundt om søen.

I løbet af uge 25 vil den nye publikation blive fordelt til bl.a. rådhuset, bibliotekerne, Mosegaarden, Farum Kulturhus og Skovhuset ved Søndersø, hvor interesserede kan afhente et eksemplar.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?