9. august 2020
Ana Pavlovic er en af to kunstnere bag udstillingen "Love at last sight".
Ana Pavlovic er en af to kunstnere bag udstillingen "Love at last sight".
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kærlighed ved sidste blik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kærlighed ved sidste blik
Furesø - 03. september 2019 kl. 17:03
Af Redaktionen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lørdag d. 7. september åbner Immigrantmuseet dørene for udstillingen Love at last sight. Udstillingen af kunstnerparret Ana Pavlovic og Vladimir Tomic, begge uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, er støttet af Statens Kunstfond. På Immigrantmuseets udstilling, Love at Last Sight, handler værkerne om Balkan og borgerkrigen, men mest af alt om de flygtninge og migranter, der efterfølgende skabte sig en ny tilværelse i Skandinavien. Udstillingens videoværker, lydinstallationer og fotografier tager udgangspunkt i den universelle følelse af fremmedgørelse, mennesker oplever, når de migrerer eller flygter til et nyt land. Værkerne er sammensat af biografisk materiale indsamlet i perioden 1992-2007 og skildrer alt fra de første dages indtryk til oplevelser ca. 25 år efter ankomsten, hvor livet er markant forandret.

Udstillingen byder på flere prisbelønnede værker. Værket Letters af Ana Pavlovic udgøres af to store pavilloner, hvor vi bag florlette gardiner, bliver inviteret ind i en intim hjemlig atmosfære. Pavlovic kom til Danmark som 22-årig fra Serbien og et bombet barndomshjem i Beograd og startede forfra i livet.

- Med et aktuelt emne og gratis adgang, har Immigrantmuseet i det daglige tiltagende travlt med at tage imod skoleklasser, VUC'er og højere læreranstalter. Også derfor har Immigrantmuseet inviteret samtidskunsten indenfor. Den understøtter museets fokusområde om dansk migrationshistorie, men giver os også helt nye greb at formidle historien med. Samtidskunsten kan ét, kulturhistoriske museer noget andet og sammen kan vi perspektivere flottere og mere nuanceret, fortæller museumsinsektør Malene Dybbøl.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?