21. maj 2019
En kælegris i Hareskovby vil være en nyhed. Men i Vordingborg har de allerede sådan en charmetrold . Og den ser da også sød ud. Arkivfoto
En kælegris i Hareskovby vil være en nyhed. Men i Vordingborg har de allerede sådan en charmetrold . Og den ser da også sød ud. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kælegris på tværs i klimaplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kælegris på tværs i klimaplan
Furesø - 14. juni 2018 kl. 05:34
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Midt i en omfattende proces med klimatilpasning har Furesø Kommunes Udvalg for Natur, Miljø og Grøn Omstilling behandlet en lidt usædvanlig sag, der kommer til at kræve en del ressourcer fra forvaltningen.

En borger i Hareskovby ønsker at holde gris - i byzone. En såkaldt kælegris.

Udvalget har besluttet, at der skal gives en såkaldt restriktiv dispensation, hvilket indebærer en nabohøring samt eventuelt en evaluering efter et års tid.

- Det viser lidt om spændvidden i vores arbejde. Vi skal være imødekommende, men der må også være en grænse for, hvor mange ressurcer vi skal bruge på sådan en sag. Vi kan ikke udvide medarbejderstaben på grund af en kælegris, forklarer Lene Munch-Petersen (S), formand for Udvalget for Natur, Miljø og Grøn Omstilling.

Den lille kælegris må maksimalt veje 20 kilo, og det gode spørgsmål er, hvad der sker, hvis kæledyret vokser sig større end det tilladte, og hvem der i givet fald skal effektuere konsekvensen af en lidt for stor gris i byzone?

I mellemtiden glæder Lene Munch-Petersen sig til at fokusere på de store linjer i udvalgets arbejde med klimatilpasning.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede