2. juni 2020
Gustav Juul forstår ikke, hvordan Furesø Kommunes økonomi er blevet 50 millioner kroner dårligere siden valgkampen i november måned. Foto: Kenn Thomsen
Gustav Juul forstår ikke, hvordan Furesø Kommunes økonomi er blevet 50 millioner kroner dårligere siden valgkampen i november måned. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Juul: Kernevelfærden står for skud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Juul: Kernevelfærden står for skud
Furesø - 15. august 2018 kl. 11:25
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der tages drastiske midler i brug i Furesø Kommunes sparekatalog, som skal danne grundlaget for forhandlingerne om budgettet for de næste fire år.

Det sker blot ni måneder efter en valgkamp, hvor Venstres spidskandidat Gustav Juuls advarsler om økonomien blev sammenlignet med Brixtofte-tiden af socialedemokraternes partiformand Sabine Kirchmeier. Nu skal der så spares 50 millioner kroner årligt.

Gustav Juul undrer sig over timingen. Alle besparelsesforslagene kommer nemlig efter en valgkamp, hvor borgmesterpartiet Socialdemokratiet lovede forbedringer af kernevelfærden.

- Det er beskæmmende, og det viser, at borgmesteren ikke har styr på økonomien, når man i en valgkamp lover velfærdsforbedringer, og ni måneder senere skal der spares for 50 millioner kroner på velfærden, siger Gustav Juul.

Han mere end antyder, at Ole Bondo Christensen ikke spillede med åbne kort i valgkampen.

- Det havde klædt borgmesteren, at han havde været ærlig omkring økonomien. For han må have vidst det for ni måneder siden. Vi kunne have haft en begavet diskussion i valgkampen om, hvilken vej vi skal, lyder det fra Gustav Juul.

Ifølge borgmester Ole Bondo Christensen (S) er det udefrakommende faktorer, som spiller ind på kommunens økonomi.

- Når der er brug for at finde besparelser i Furesøs budget i 2019, hænger det primært sammen med følgende forhold: Stigende sundhedsudgifter bl.a. som følge af ny afregningsmetode. Regeringens midtvejsregulering og ændring af refusionsopgørelserne. Demografi med flere ældre og flere børn, skriver Ole Bondo Christensen i et svar til Frederiksborg Amts Avis.

Hele vejen rundt
Spareforslagene er ganske mange og vidtrækkende. For eksempel lægges der op til at spare 7 millioner kroner på specialundervisning og PPR (Pædagogisk-psykologisk rådgivning). Pædagogernes fridage er i fare ved opsigelse af lokale aftale. Lærerne skal løbe stærkere, hvis forslaget om kompensation for aldersreduktion gennemføres. Og så de kommunalt ansattes fridag den 1. maj i fare. Hjemmeplejen går heller ikke fri. Ved omlægninger skal der findes 2,7 millioner kroner årligt. Det skal ske ved »bedre sammenhæng i hjemmeplejen«. Det svarer til cirka 9 hjemmeplejerstillinger. Der åbnes også op for at skære ned på bomulighederne for unge mennesker med ADHD og lignende diagnoser. Kultur & Fritid får som opgave at finde 1,35 mio kroner i 2019 og det dobbelte i overslagsårene.

Alt det skal fagudvalgene behandle i de kommende måneder, inden byrådet vedtager det endelige budget, hvor en del af spareforslagene formentlig vil være pillet ud.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?