24. januar 2021
Provst Rebecca Rudd glæder sig over lokalt initiativ, som sikrer de lokal kirkegængere mulighed for en julegudstjeneste den 24. december. Der arrangeres nemlig en ekstra gudstjeneste i Hareskov Hallen. Foto: Allan Nørregaard
Provst Rebecca Rudd glæder sig over lokalt initiativ, som sikrer de lokal kirkegængere mulighed for en julegudstjeneste den 24. december. Der arrangeres nemlig en ekstra gudstjeneste i Hareskov Hallen. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Julegudstjenesten er reddet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Julegudstjenesten er reddet
Furesø - 01. december 2020 kl. 12:03
Af Mikkel Kjølby

Helt officielt er der plads til 160, når der er gudstjeneste i den hyggelige kirke på Skandrups Allé, men når det virkelig strammer til, som på juleaftensdag, er det lykkedes at presse op mod 200 ind.

- Vi har haft julegudstjenester, hvor folk sad på trappen og stod skulder ved skulder hele vejen rundt om alteret, siger Rebecca Rudd.

Men siden coronaen holdt sit indtog, har intet været, som det plejer. Når der skal være plads mellem kirkegængerne, så er der kun plads til 30 tilhørere pr. gudstjeneste.

Det batter ikke meget en juleaftensdag, hvor der normalt kommer cirka 600 gæster i Hareskov Kirke.

Men så fik en lokal borger en god ide. Christian Thygesen skrev til provsten Rebecca Rudd.

- Christian skrev, at han synes, at folk i Hareskov har brug for at se hinanden og ønske hinanden god jul i disse tider, og at vi i hallen kan sørge for, at det sker forsvarligt og hyggeligt, fortæller Rebecca Rudd.

Det gode forslag er blevet til virkelighed. Kirken tog kontakt til Hareskov Hallens bestyrelse og til Furesø Kommune. Alle har trukket på samme hammel. Og nu bliver det til virkelighed.

Hareskov Kirke holder juleaftensdag tre gudstjenester i selve kirken, men derefter er der arrangeret en gudstjeneste i Hareskov Hallen med plads til 200 gæster, og bliver der udsolgt, så bliver der arrangeret endnu en gudstjeneste i Hareskov Hallen.

Rebecca Rudd og hendes kollegaer står foran en travl 24. december med gudstjenester i Hareskov Kirke klokken 12, 13 og 14, samt den ekstraordinære gudstjeneste i Hareskov Hallen klokken 15.

- Vi har købt lamper og julekæder. Vi tager også et elklaver med, som vores organist kan spille på. Og så får vores pigekor endelig mulighed for at synge. De har ikke sunget til en gudstjeneste, siden coronaen startede, så de glæder sig rigtig meget, fortæller Rebecca Rudd.

Stolene låner sognet af Furesø Kommune. De bliver sat op i klynger af tre-fire stykker. Efter reglerne er der plads til 200 gæster i den 800 kvadratmeter store hal. Alt sammen bliver helt efter de gældende regler.

- Christian Thygesen har endda fundet en flok frivillige til at sætte stolene op. Det er et virkelig godt eksempel på et lokalsamfund, som løfter en opgave i fællesskab, siger Rebecca Rudd med slet skjult stolthed i stemmen.

Billetterne til julegudstjenesterne i Hareskov udbydes via hjemmesiden www.pladsikirken.dk fra den 7. december klokken 10.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?