22. juni 2021
Jørn Træholt.
Jørn Træholt.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jørn Træholt - 90 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jørn Træholt - 90 år
Furesø - 15. maj 2021 kl. 08:24

Radiojournalisten Jørn Træholt fylder 90 år den 16. maj.

Han er still going strong efter et langt liv i dansk presse med masser af spændende opgaver.

Som kun 17-årig fik han i juni 1948 elevplads på det radikale Vendsyssel Venstreblad, mens han i samme måned tog realeksamen fra Hjørring Gymnasium. Derefter "huserede" han de næste 17 år i provinspressen i Hjørring, Svendborg, knapt et år som værnepligtig journalist i Søværnets Pressetjeneste og endelig 12 år på Aktuelt i Helsingør - heraf de sidste 6 år som lokalredaktør.

I midten af 1965 blev han inviteret til at arbejde på Radioavisen, og det blev hans lykkelige et-og alt job i 33½ år til udgangen af 1998.

Jørn Træholt påtog sig mange spændende opgaver på - også langt uden for Radiohuset, Rosenørns Allé. Han var telegrammedarbejder, senere speaker, fik specialopgaver på transportområdet med både landtransport, jernbaner, søfart og luftfart.

I 25 år fulgte han regentparret på udlandsrejser i Europa, Grønland, USA, Canada og til Australien og New Zealand på den anden side af kloden.

På Radioavisen samlede han i årenes løb glimt af muntre fortalelser til udsendelse i hvert års 18.30 udsendelse nytårsaften under betegnelsen "Radiobøffer".

Han var medstifter af og i mange år formand for Trafikjournalisterne og senere formand for Danske Flyvejournalister.

Jørn Træholt nyder pensionisttilværelsen sammen med sin kone Ketty, tidligere trafikkontrollør. De bor i et hyggeligt parcelhus i Farum.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?