19. oktober 2019
I onsdags fik medarbejderne hos Festina Finance endnu en grund til at smile. Virksomheden blev kåret til Årets Gazellevirksomhed af Dagbladet Børsen.
I onsdags fik medarbejderne hos Festina Finance endnu en grund til at smile. Virksomheden blev kåret til Årets Gazellevirksomhed af Dagbladet Børsen.
Foto: Jon Lind
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: It-firma 48-dobler salget på fire år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

It-firma 48-dobler salget på fire år
Furesø - 07. december 2018 kl. 19:28
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Midt imellem villaerne i Hareskovby finder man en af landets største erhvervssucceser. Iværksætteren Morten Schantz har tidligere skabt en virksomhed fra bunden. Han solgte i 2007 Schantz Data til Bankernes EDB-central. Pengene investerede han i Festina Finance, som han sammen med Mikael Braagaard har banket op til en succes. Firmaet laver software til banksektoren.

Festina Advisor har løftet omsætningen. Softwarens mål er at gøre det lettere for almindelige familier at administrere deres privatøkonomi.

- Vi har bare lavet det rigtige software og fundet de rigtige kunder, lyder det beskedent fra Morten Schantz.

Et blik på virksomhedens regnskaber viser, at Festina Finance i 2014 havde en bruttofortjeneste på bare 979.000 kr. I 2017 var det beløb vokset til hele 47,5 mio. kr.

Med en 48-dobling af salget på fire år lever virksomheden i virkeligheden slet ikke op til sit navn. Det er nemlig inspireret af Kejser Augustus' kampråb »Festina Lente«, hvilket kan oversættes til »skynd jer langsomt«.

Noget nemmere at sælge
Festina Finance er netop blevet udråbt til Årets Gazellevirksomhed af Dagbladet Børsen. Og det er noget, som Morten Schantz kan bruge til noget.

- Det at blive gazellevirksomhed er en anerkendelse. Vi har været igennem branchens mølle og gjort det godt. Det giver en vis PR. Vi skal sælge i det store udland. Det er noget nemmere at sælge, når man har en platform at stå på, siger Morten Schantz.

Adressen er noget så usexet som Birketoften 15 i Hareskovby. Her danner tre bygninger rammen om den imponerende fremgang. Tilbage i 2017 blev Morten Schantz interviewet af ComputerWorld.

- Vi har tidligere købt og istandsat nogle kontorlokaler i Hellerup, men før vi nåede at flytte ind, gik det op for os, at det blev for fancy. Det matchede simpelthen ikke med vores selvforståelse. Jeg kan eksempelvis godt lide, at det her virker lidt som et campus eller et bofællesskab, og heldigvis har vi stadigvæk mulighed for at ekspandere her, sagde Morten Schantz til ComputerWorld.

I alt 2113 virksomheder er på Børsens Gazelleliste i år, de 136 af virksomhederne hører hjemme i Nordsjælland og kan ses under denne artikel med navn og hjemby. Fælles for alle på listen er, at de har haft en vækst på 100 procent eller derover i løbet af de seneste fire år. Kun virksomheder med minimum 10 ansatte i det seneste af de fire år har mulighed for at blive kåret som regions- eller landsvinder.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede