4. marts 2021
Japansk pileurt har overtaget store dele af grøften på den sydlige side af Trevangsvej. Enhedslistens Øjvind Vilsholm glæder sig over, at der nu kommer en plan for bekæmpelsen.
Japansk pileurt har overtaget store dele af grøften på den sydlige side af Trevangsvej. Enhedslistens Øjvind Vilsholm glæder sig over, at der nu kommer en plan for bekæmpelsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Invasive arter skal bekæmpes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Invasive arter skal bekæmpes
Furesø - 15. januar 2021 kl. 14:19

Der skal styr på de invasive arter i Furesø Kommune. Det var der enighed om på onsdagens møde i Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling.

Enhedslistens Øjvind Vilsholm bad i slutningen af sidste år om at få sat sagen på dagsorden, og til udvalgsmødet torsdag havde forvaltningen lavet en indstilling til politikerne.

- Det kommer til at koste op mod 300.000 kr., men pengene er givet godt ud, for det er vigtigt, at vi får en god og gennemarbejdet plan nu, så vi ved, hvor vi skal sætte ind i de kommende år - og især, hvor vi skal sætte ind først, fortæller Øjvind Vilsholm.

Kommunen har allerede en plan for bekæmpelse af bjørneklo, og gyldenris. Men de øvrige invasive arter bliver der ikke gjort noget systematisk ved.

- Og det bliver vi nødt til at komme i gang med hurtigst muligt, for jo længere vi venter, jo større bliver opgaven. Japansk pileurt breder sig flere steder, og vi har mink omkring Farum Sø, som skader fuglelivet, siger Øjvind Vilsholm.

Han peger på, at det næsten kun kan gå for langsomt med at komme i gang.

- Vi arbejder på at få styrke biodiversiteten i kommunen, og hvis ikke vi samtidig får styr på de invasive arter, vil vi aldrig få fuldt udbytte af de initiativer, vi tager. Vi risikerer nemlig, at gyldenris, japansk pileurt eller noget helt tredje tager store dele af den plads, hvor der eller skulle vokse vilde blomster til gavn sommerfugle og vilde bier, siger Øjvind Vilsholm.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?