6. december 2020
Arkivfoto
Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Integration: Furesø inspirerer andre kommuner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Integration: Furesø inspirerer andre kommuner

Furesø Kommune har succes med at integration - så meget, at Københavns Kommune nu lader sig inspirere

Furesø - 17. november 2020 kl. 18:32

Furesø Kommune har succes med at integrere kvinder med ikke-vestlig baggrund.

"Siden 2017 har rehabiliteringscenteret og jobcentret samarbejdet om et koncept, der skal få flygtningekvinder i arbejde og uddannelse indenfor plejeområdet. Samarbejdet har givet resultater - af de 32 borgere, der er begyndt i praktik i rehabiliteringscenteret, er 28 stadig i arbejde enten i rehabiliteringscenteret eller andetsteds," skriver Furesø Kommune.

Det succesfulde projekt inspirerer nu Københavns Kommune, som vil igangsætte en lignende indsats fra 2021. Samtidig er Foreningen Nydansker så tilfredse med konceptet, at de vil inspirere andre kommuner til at kopiere indsatsen. Leder i Furesø Kommunes Rehabiliteringscenter, Tina Strand Petersen, undrer sig ikke over, at Københavns Kommune vil bruge Furesøs erfaringer:

"Vi er stolte af, hvor langt vi er kommet. Det har krævet ressourcer både fra os og jobcentret, men det er det hele værd, når man oplever, hvor meget kvinderne udvikler sig og får mere selvtillid under forløbet. Og samtidig løser det jo en rekrutteringsudfordring for os," fortæller Tina Strand Petersen ifølge pressemeddelelsen fra Furesø Kommune.

Forløbet

Kvinderne begynder i praktik og i takt med, at de får opbygget kompetencer og styrket deres danske sprog, tilbyder Tina Strand Petersen ansættelse. Et typisk forløb er ansættelse hver anden weekend, mens kvinderne tager en uddannelse, såsom 9. klasse, grundforløb og herefter elevforløb.

Der er kvinder i forløb i både køkkenet og på plejeområdet. På baggrund af projektet er der også udviklet et dialogredskab, som skal understøtte kvindernes vej til job og uddannelse.

De kvinder, der er startet i rehabiliteringscenteret, er primært nytilkomne, og har altså kun været i Danmark i en kortere periode. Men også de kvinder med ikke-vestlig baggrund, der har været i Danmark i mange år, klarer sig rigtig godt i Furesø. Det viser en ny analyse, der undersøger arbejdsmarkedstilknytningen blandt kvinder med ikke-vestlig baggrund.

I toppen

Furesø Kommune er blandt de 20 procent af kommunerne, som placerer sig bedst i en nye analyse fra Social- og Indenrigsministeriet. Analysen undersøger arbejdsmarkedstilknytningen blandt 30-64 årige ikke-vestlige indvandrerkvinder med mindst 10 års ophold i Danmark.

Analysen viser, at 73,7 procent af kvinderne med ikke-vestlig baggrund med langt ophold er i beskæftigelse eller uddannelse, hvilket er 5 procent mere, end hvad man kan forvente på baggrund af Furesø Kommunes rammevilkår.

"Det er dejligt, at Furesø ligger så godt i den nye analyse. Det viser, at jobcentrets generelle indsats gennem mange år har haft en god effekt," fortæller Hasan Yilmaz (S), formand for Udvalget for beskæftigelse og erhverv i Furesø.Jk

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?